2024. április 27. 12:56
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio szerint harcban lehet a dobogós helyekért a „hollywoodi stílusú” Katari...

Di Giannantonio szerint harcban lehet a dobogós helyekért a „hollywoodi stílusú” Katari Nagydíjon

Fabio Di Giannantonio úgy látja, hogy jelenleg a sprintszimulációk tekintetében a legjobbak között vannak. Digga szerint a katari szezonnyitón eséllyel harcba szállhat majd a dobogós helyekért. A római pilóta emellett azt is elmondta, hogy nagyon szereti a loszaíli pályát.

A hét elején rendezték meg az utolsó előszezoni kollektív MotoGP-tesztet. A katari gyakorlás második napjának leintésekor a nyolcadik legjobb idő állt Fabio Di Giannantonio neve mellett. Azonban a római pilóta a tavalyi Ducatin ülők különversenyében még ennél is előkelőbb pozícióban, a második helyen végzett, csak Marc Márquez volt nála gyorsabb a Desmosedici GP23-mal. Ennek ellenére Di Giannantonio nem volt tökéletesen megelégedve a teljesítményével.

Néhányan altattak? Vagy mégsem? – a nagy találgatások elkezdődtek a MotoGP-ben

„Néhány tized még hiányzik, szóval továbbra is egy kicsit le vagyunk maradva – idézi Di Giannantoniót a SPEEDWEEK.com. – Muszáj lenne fejlődnöm az egykörös tempót illetően, hiszen inkább én tehetek arról, hogy ilyen eredménnyel fejeztük be a tesztet, nem a motor. Viszont a sprintszimulációk során elég jó munkát végeztem, a leggyorsabbak egyike voltam. Azt hiszem, hogy jelenleg ebben a tekintetben a legjobb öt közé tartozunk.”

Tavaly a Katari Nagydíjat a loszaíli pályán végzett felújítási munkálatok miatt a szezon utolsó előtti futamaként rendezték meg. Di Giannantonio azon a versenyen emlékezetes módon egy győzelemmel biztosította be, hogy idén is legyen ülése a királykategóriában. Nem meglepő tehát, hogy közel áll a szívéhez ez a közel-keleti helyszín.

„Imádom ezt a helyet, csodálatos a paddock, és az olyan menetrendeket is imádom, amelyek megengedik, hogy reggel [sokáig] aludjak, és utána pattanjak motorra – utalt a katari futamok késői kezdési idejére Di Giannantonio. – Ráadásul amikor felülünk, minden tele van reflektorokkal – kicsit ilyen hollywoodi stílusban, ez pedig nagyon jó atmoszférát teremt.”

Idén újra szezonnyitóként tartják meg a Katari Nagydíjat, tehát két „egymást követő” futamot rendeznek ugyanazon a pályán. Di Giannantonio azonban nem gondolja, hogy ez furcsa lenne, azt pedig nem bánja, ha a győzelme miatt az idei versenyen több nyomás lesz rajta, mint amennyi a tavalyi idején volt. „Nem, nem lesz furcsa. Én mindig azt mondom, hogy kiváltság, ha nyomás van rajtad, mert az azt jelenti, hogy meg tudod csinálni. Én pedig szeretem ezt a fajta nyomást.”

„Viszont természetesen az eredményeket tekintve reálisnak kell maradni. Most úgy néz ki, hogy a Ducati gyári pilótái előnybe kerültek. Úgy látszik, hogy nagyon jó formában vannak, különösen [Francesco] Bagnaia. De ettől még nekünk is jó esélyünk van arra, hogy a dobogós helyekért harcoljunk.”

Hatalmas a kontraszt Rossi versenyzői között, és nem annak a javára, akire sokan számítottak