2024. április 28. 08:37
KezdőlapMotoGPBagnaiáék „csendben dolgoztak”, Bindert meglepte, hogy ennyire jól ment neki egy fontos...

Bagnaiáék „csendben dolgoztak”, Bindert meglepte, hogy ennyire jól ment neki egy fontos feladat

Francesco Bagnaia elárulta, a Katari Nagydíj sprintfutama után fontos változtatást hajtottak végre, amely bevált a főversenyen. Brad Binder méltatta a címvédőt, míg Jorge Martín úgy véli, az utolsó körben közel volt ahhoz, hogy megtámadhassa a dél-afrikai versenyzőt.

Francesco Bagnaia viszonylag sima győzelmével zárult a Katari Nagydíj, így a tavalyi év után ismét megnyerte a szezon első főfutamát. Mögötte már izgalmasabb volt a csata, végül Brad Binder és Jorge Martín állhattak fel mellé a dobogóra, ami azt jelenti, hogy jelenleg ők állnak a bajnoki tabella első három helyén.

Bagnaia hamar élre állt, majd simán nyert, Acosta sokáig fantasztikusan versenyzett első főfutamán

Bagnaia az ötödik helyről rajtolt, és annyira jól jött el, hogy a harmadik pozícióban fordult. Utána pedig nagyon hamar maga mögé utasította a gyári KTM, majd a Pramac pilótáját, és átvette a vezetést. Utána egyre jobban növelte az előnyét, végül pedig magabiztosan húzta be a győzelmet azok után, hogy a hétvége nem indult számára ideálisan.

Csendben dolgoztunk – nyilatkozta a leintés utáni interjúk során. – Tisztában voltunk vele, hogy milyen potenciál van bennünk. Tegnap megpróbáltuk kihozni a maximumot, tudván, hogy valami fontos dolgon kell változtatni a mai futamra. Fontos volt, amit a bemelegítésen csináltunk. A verseny teljesen más volt a tegnapihoz képest. Másképp próbáltam menedzselni [a gumikat], és működik, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Most Portimãóba megyünk, és egy újabb lépést tehetünk az új motorral.”

Binder a sprintfutamhoz hasonlóan ezúttal is remekül rajtolt, de Martínt most sem tudta megelőzni az első kanyarban. Bagnaia aztán mindkettőjük mellett elment, ők pedig jó néhányszor pozíciót cseréltek a futam során. A hajrára fordulva aztán a dél-afrikai pilóta haladt a második helyen, és elhúzott ellenfelétől. Bár a legvégére lecsökkent ez a különbség, akkor már nem fenyegette valódi veszély a második pozícióját.

Nagyon boldog vagyok a mai eredmény miatt – kezdte. – Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz megoldani, hogy a gumik kibírják a végéig. Őszintén szólva meglepődtem, hogy ennyire jól menedzseltem. Próbáltam nagyon közel kerülni Peccóhoz, de elképesztő munkát végzett. Egyetlen hibát sem követett el az egész futamon. Le a kalappal előtte. Köszönöm a csapatomnak, hihetetlen munkát végeztek, a motorom másik szintet képviselt a tegnapihoz képest.”

Martín a jó rajt után hamar elvesztette a vezetést Bagnaiával szemben, majd a második és a harmadik hely között ingázott. A verseny utolsó szakaszában Marc Márquez igencsak közel került hozzá, de nem tudott érdemi támadást intézni ellene. Ahogyan az utolsó körben ő sem Binder ellen, bár állítása szerint közel volt hozzá.

Nehéz verseny volt a mai – jelentette ki. – Elég jól kezdtem, de utána rögtön próbáltam menedzselni a gumit, Pecco pedig azon a ponton kicsit jobban hajtott. Nagy volt a tempó az előző évhez képest. Próbáltam kontrollálni a hátsó tapadást, és igyekeztem menedzselni a végéig. Aztán amikor láttam, hogy jön Marc, próbáltam nagyon húzni. Ő is így tett, de igyekeztem kialakítani azt a különbséget, és majdnem megkísérelhettem egy manővert Braddel szemben. Harmadik hely, tegnap pedig győzelem, sok pontot szereztünk a hétvégén, úgyhogy elégedett vagyok, és várom a következőt.”