2024. április 27. 18:30
KezdőlapMotoGPMarc Márquez nem csalódott, hogy nem jött össze a dobogó, még nem...

Marc Márquez nem csalódott, hogy nem jött össze a dobogó, még nem érezte magát tökéletesen

Marc Márquez elárulta, nem okozott neki csalódást, hogy nem jött össze a dobogó a Katari Nagydíjon, és hozzátette, még nem érezte magát százszázalékosan a motorn. A nyolcszoros világbajnok Pedro Acostát is méltatta, bár úgy véli, hogy honfitársa kezdeti gyorsasága és későbbi visszaesése között van összefüggés.

Eljött a sokak által várva várt pillanat, és Marc Márquez éles körülmények között is bemutatkozott a Ducatival. A spanyol versenyző szombaton a hatodik helyet szerezte meg a Katari Nagydíj időmérőjén, majd egy nem túl jó rajt, több előzés és egy hajrában elkövetett apró hiba után az ötödik pozícióban futott be a sprintfutamon.

Martín rajt-cél győzelemmel kezdte az idényt, Bagnaia a hajrában bukta el a sprintdobogót

Ezek után a legtöbben kíváncsian várták, hogy a főversenyen mire lesz képes. A rajtja jobban sikerült, mint egy nappal korábban, és a futam nagy részét a negyedik helyen töltötte. Bár a hajrában megközelítette Jorge Martínt, végül nem tudott érdemi támadást intézni ellene, így nem tudott felállni a dobogóra az első, a Gresinivel teljesített vasárnapi viadala után. A 31 éves pilóta ugyanakkor ezzel az eredménnyel is ki van békülve.

Bagnaia hamar élre állt, majd simán nyert, Acosta sokáig fantasztikusan versenyzett első főfutamán

Természetesen megpróbáltuk, és hajtottunk [a dobogóért], de nem volt rá lehetőség – nyilatkozta. – Gyorsabbak voltak nálam. Ez azonban nem csalódás, mert már csütörtökön is megmondtam, hogy a negyedik-ötödik-hatodik hely a mi pozíciónk. Szombaton az ötödik, most a negyedik. Közel volt a dobogó, de még mindig nem érzem magam százszázalékosan komfortosan, hogy úgy vezessek, ahogyan akarok. Meglátjuk, hogy a következő futamra tudunk-e javítani.”

Márquez azt is elmondta, hogy Martín miben volt erősebb nála, de kiemelte, hogy bizonyos szempontból tudott javítani a szombati teljesítményén. Kicsit jobb volt nálam a kanyarkijáratokon – fogalmazott. – Ezen a területen picit jobban küszködtem, mint szombaton. Máshol viszont erősebb voltam, mert kicsit változtattunk a motoron. A csapat nagyon jó munkát végzett.”

A Gresini motorosa csupán pár kör erejéig nem a negyedik helyen haladt, ugyanis Pedro Acosta megelőzte, és néhány percig előtte maradt. A 19 éves újonc aztán lecsúszott az ívről, de a futam kétharmadában nagyon erős tempót produkált. Márquez méltatta honfitársát, még ha sejti is, hogy a végére pont a kezdeti erős tempó miatt fogytak el az abroncsai.

„Most menedzselni kellett a gumikat – jelentette ki. – Ha valaki ezt nem teszi meg, és csak támad, akkor megérkezhet. Amikor megelőzött, nagyon jól motorozott. Lenyűgöző ahhoz képest, hogy újonc, de persze szerintem tönkretette a gumikat. Azonban ezt kell csinálnia, hajtania kell, és meg kell tanulnia ezeket a dolgokat. Jó volt.”