2024. április 27. 23:03
KezdőlapMotoGP„Majdnem bepisilt”, annyira megrémült Di Giannantonio a rendkívül veszélyes bukása után (videó)

„Majdnem bepisilt”, annyira megrémült Di Giannantonio a rendkívül veszélyes bukása után (videó)

Fabio Di Giannantonio nagyon megijedt, amikor highside-ja után a pálya közepén kötött ki, és bár voltak fájdalmai, de a sérülést elkerülte. Az olasz versenyző nem tudja megmondani, mi okozta a bukást.

Fabio Di Giannantonio számára egészen jól kezdődött a Katari Nagydíj hétvégéjének szombati napja. A kivételesen közvetlenül az időmérő előtt megrendezett edzésen bejutott a Q2-be, ahol aztán a hetedik helyet szerezte meg. A sprintfutam elején pedig Marc Márquezzel csatázott, és egy ideig sikerült őt maga mögött tartania.

Ez nagyszerű volt, és nagyon szórakoztató” – nyilatkozta a VR46 pilótája. Azonban számára nem tartott sokáig a verseny, ugyanis a 3. körben, nem sokkal azután, hogy a nyolcszoros világbajnok elment mellette, a 11-es kanyarban egy highside-ot produkált. Ráadásul pont a pálya közepén kötött ki, és óriási szerencséje volt, hogy mindenki ki tudta kerülni.

Martín rajt-cél győzelemmel kezdte az idényt, Bagnaia a hajrában bukta el a sprintdobogót

„Nagyon megrémültem, majdnem bepisiltem – beszélt a teljes mértékben érthető érzéseiről, de hozzátette, végül minden jól alakult. – Ott ültem a pályán, és a srácok mindkét oldalon elszáguldottak mellettem. Nem jó a pálya közepén lenni ilyen helyzetben, de szerencsére mindenki más látott engem, és minden rendben ment.”

A Katari Nagydíj tavalyi győztesének nem egyedül ebből a szempontból volt szerencséje, hanem azért is, mert a becsapódásnál is elkerülte a sérülést. Bár a képeken látszott, hogy nincs jól, de aztán elmúlt a fájdalom. „A lábam elég keményen csapódott be – fogalmazott. – Miután lemásztam a pályáról, fájdalmaim voltak. Ugyanakkor már jobban vagyok. Azt hiszem, a vasárnapi versenyen nem lesz nagy probléma.”

Hogy mi okozta a problémát, az egyelőre Di Giannantonio számára is rejtély. Szavai alapján nem kizárt, hogy egyy hibás hátsó gumi. Tavaly többször is előfordult, hogy a pórul járt pilóta a gumit okolta: Francesco Bagnaia az emlékezetes barcelonai bukása után pedzegette a témát, míg Jorge Martín pont a katari betlijét követően nyíltan kimondta, hogy az abroncsot okolja a rossz eredményért. A VR46 motorosa azonban nem ment bele az ilyen jellegű spekulációkba.

„Furcsa érzés volt, furcsa baleset, a hátsó gumit illetően nem éreztem jól magam – árulta el, majd hozzátette, igyekeznek a végére járni a dolognak. – Nem tudom, mi történt. Már megkértem az embereimet, hogy mindent elemezzenek ki, mert nagyon furcsa érzés volt. Korábban is tapasztaltam már ilyen érzést. Most próbáljuk megérteni, hogy mi történt.”