back to top
2024. április 30. 14:32
KezdőlapNégykerékBemutatták Rossi versenyautóját, amellyel vasárnap kezdi meg a szezont (képek)

Bemutatták Rossi versenyautóját, amellyel vasárnap kezdi meg a szezont (képek)

A WRT bemutatta a festését a GT World Challenge Europe Endurance Cupban indított 46-os autójának, amelynek az egyik pilótája idén is Valentino Rossi lesz. A sorozat első futamára vasárnap fog sor kerülni. 

Valentino Rossi a MotoGP-ből történő 2021-es visszavonulása után sem távolodott el a versenypályáktól, csak azóta nem kettő, hanem négy keréken méri össze magát a vetélytársaival. Ilyen minőségében már 2022 óta a patinás W Racing Team vagyis közismert nevén WRT – amelynek főnöke szerint Rossi már egy szinten van a világ legjobbjaival a kategóriájából – pilótájának mondhatja magát a Doktor.

Idén ennek a csapatnak a színeit képviselve vesz részt az Endurance Világbajnokság (WEC) futamain, amelyek közül az elsőre már sor is került. A katari szezonnyitón Rossi egysége nagyszerűen szerepelt, és végül az előkelő negyedik helyet sikerült megszereznie.

Nagyszerű eredménnyel debütált Rossi az Endurance Világbajnokságon

Vasárnap pedig egy másik olyan fontos sorozat 2024-es idénye is kezdetét veszi, amelynek rajtlistáján megtalálhatjuk Rossit. A GT World Challenge Europe Endurance Cupról van szó, amelyben a harmadik teljes szezonját fogja futni az olasz pilóta, aki tavaly az összetett tizenötödik helyén végzett az alakulatával.

Rossi ebbe a sorozatba is a WRT által versenyeztetett 46-os rajtszámú BMW M4 GT3 egyik pilótájaként nevezett. A váltótársai a Bathursti 12 órás versenyhez hasonlóan Maxime Martin és Raffaele Marciello lesznek. Előbbivel egyébként a WEC viadalain is megosztja a volánt.

A WRT pedig nemrég bemutatta a 46-os idei festését. Az autó főszponzora 2024-ben is a Skechers nevű ruházati cég lesz. A BMW külleme nagyban hasonlít a tavalyi szezonban látottra.

A szezonnyitó helyszíne a Circuit Paul Ricard versenypálya lesz. Mind az időmérőre, mint a 3 órás futamra vasárnap kerül majd sor, előbbire 9:45-ös, utóbbira pedig 15:00-ás kezdettel. Jó hír Rossi szurkolóinak és minden érdeklődőnek, hogy mindkettőt ingyenesen meg lehet nézni a sorozat YouTube-felületén keresztül, a kvalifikációt ezen, a viadalt pedig ezen az oldalon lehet majd nyomon követni.