back to top
2024. május 04. 13:20
KezdőlapHírekDovizioso hírt adott az állapotáról a motokrosszozás közben elszenvedett balesete után

Dovizioso hírt adott az állapotáról a motokrosszozás közben elszenvedett balesete után

Andrea Dovizioso bejelentkezett a kórházból, amelyben a keddi bukása során elszenvedett sérülései miatt kezelik. Dovizioso megerősítette a korábbi híreket, amelyek szerint a fejsérülése szerencsére nem bizonyult súlyosnak.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, ijesztő dolog történt Andrea Doviziosóval kedd délelőtt. A korábbi MotoGP-pilóta motokrosszozás közben bukott egy Terranuova Bracciolini nevű olasz kisvárosban található pályán. Az eset után helikopterrel szállították be a firenzei Careggi kórházba. A riadalomra leginkább az adott okot, hogy Doviziosónak megsérült a feje is.

Doviziosót helikopterrel szállították kórházba, súlyosan megsérült egy bukásban

Még aznap délután egy hírportál beszámolt róla, hogy tudomásuk szerint pár törésen kívül nem esett komolyabb baja a 38 éves motorosnak. A GPOne.com egészen pontosan azt írta, hogy a CT-vizsgálat nem mutatott komolyabb elváltozást. Ezt végül maga Dovizioso erősítette meg, aki az közösségi médiában adott jelentést az állapotáról.

„Ezúttal tényleg egy jókora ütést kaptam – írta a pilóta egy az Instagram-oldalán közétett bejegyzésben. – A töréseim gyűjteménye egyre jelentősebbé válik, de a fontos dolog az az, hogy a CT-vizsgálat eredménye negatív lett. Szerdán további teszteken fogok átesni.”

„Nagy köszönet illeti Yuri Naldinit [aki egy személyi edző – a szerk.], aki mindig mellettem van, és mindenki mást, aki segített nekem, és a kórház orvosi személyzetét is. Azoknak is köszönöm, akik üzentek nekem, továbbra is el fogom olvasni az összes üzenetet.”

Számos korábbi és jelenlegi motorversenyző, illetve a motorsportban dolgozó prominens személyiség kívánt mielőbbi jobbulást Doviziosónak a bejegyzéséhez hozzászólva. Többek között Michele Pirro, Randy Mamola, Paolo Ciabatti, Lorenzo Savadori, Fabio Di Giannantonio, Lorenzo Baldassarri, Miguel Oliveira, Pol Espargaró, Maverick Viñales és Valentino Rossi is kifejezte a támogatását. Rossi csak annyit írt, hogy „de a fenébe már Dovi, hajrá”.