back to top
2024. május 02. 07:22
KezdőlapHírekDoviziosót helikopterrel szállították kórházba, súlyosan megsérült egy bukásban

Doviziosót helikopterrel szállították kórházba, súlyosan megsérült egy bukásban

Andrea Dovizioso kedden elesett motokrossz gépével. A korábbi MotoGP-pilótát helikopterrel szállították kórházba, szerencsére nem volt életveszélyben, de a fejsérülését minél előbb ki kellett vizsgálni.

Andrea Dovizioso egy hosszú és eredményekben gazdag pályafutás után 2022-ben vonult vissza a MotoGP-ből. A 2004-es 125 köbcentis világbajnok azóta a motokrossz felé fordult, számos olaszországi futamon elindult, és még egy pálya üzemeltetésében is szerepet vállalt.

Kedden délelőtt azonban pont az új elfoglaltsága közben történt vele egy sajnálatos dolog. Miközben egy Terranuova Braccioliniben (egy Olaszországban, Arezzo megyében fekvő kisvárosban) található pályán edzett Yamaha márkájú motokrossz gépével, elszenvedett egy elég nagy bukást.

Az esés miatt helikopterrel a firenzei Careggi kórházba szállították. Dovizioso nem volt közvetlen életveszélyben, de fájdalmai voltak, és ami még fontosabb, fejsérülést szenvedett el, amelyet lehetőleg minél gyorsabban ki kellett vizsgálni.

Viszont szerencsére a GPOne.com értesülései szerint minden érte aggódó megnyugodhat, ugyanis Dovizioso magánál van, és a CT-vizsgálat eredménye „negatív” lett, tehát nem mutatott ki súlyos problémát. Azonban a jobb kulcscsontja eltört, a csuklóját pedig további vizsgálatoknak vetik még alá.

A helikopteres mentés tényét Eugenio Giani, Toszkána megye elnöke is megerősítette. „Az egyik helikopterünk Terranuova Braccioliniben avatkozott be egy baleset miatt, amelyet Andrea Dovizioso szenvedett el egy motokrossz pályán – nyilatkozta az olasz politikus. – Sürgősen átszállították a Careggi kórházba, ahol kezelés alatt áll, de nincs életveszélyben. Köszönetet mondok mindazon szakembereknek, akik közbeléptek, és az őt jelenleg kezelő egészségügyi személyzetünknek is. Hajrá Dovi!”