back to top
2024. április 30. 14:36
KezdőlapMotoGPKét újabb szabadkártyás indulót jelentettek be a Spanyol Nagydíjra

Két újabb szabadkártyás indulót jelentettek be a Spanyol Nagydíjra

Stefan Bradl, a Honda, és Lorenzo Savadori, az Aprilia tesztpilótája is rajthoz áll a Spanyol Nagydíjon. Bradl és Savadori ezzel a Jerezben szintén szabadkártyával induló Dani Pedrosához csatlakoznak.

Másfél hét múlva, április 26. és 28. között fog sor kerülni a Spanyol Nagydíjra. A jerezi rajtrácson a mezőny megszokott tagjai mellett másokkal is találkozhatunk majd. A KTM az előző hétvégén jelentette be, hogy Dani Pedrosa részt vesz majd a hétvége eseményein, a sabadelli motoros tesztpilótaként szabadkártyával fog versenyezni (mellesleg azt is elárulta az osztrák gyártó, hogy Pol Espargaró Mugellóban „kezdi” majd a szezont).

A KTM megnevezte, hogy Pedrosa és Pol Espargaró idén melyik MotoGP-futamon indulhat először

Szerdán pedig fény derült arra is, hogy nem a háromszoros világbajnok lesz az egyedüli, aki tesztpilótaként versenyezhet majd Jerezben, hiszen rajta kívül Stefan Bradlt és Lorenzo Savadorit is megnézhetjük majd akció közben. Ezek a versenyzők ráadásul a hétvége utáni hétfőn is motorra fognak ülni, hiszen a mezőny akkor a dél-spanyolországi pályán fog tesztelni.

Bradl a 2011-es Moto2-es világbajnoki cím megszerzése után 2016 végéig a MotoGP mezőnyének állandó tagja volt, 2018 óta tölti be a tesztpilóta szerepét a Hondánál. Azóta minden évben legalább négy fordulóban rajthoz állt. Ezek között voltak szabadkártyás indulások, és olyan beugrások is, amikor egy kieső pilótát helyettesített, például a 2020-as szezont Marc Márquez sérülése miatt lényegében végigversenyezte. A legjobb eredményét tavaly az asseni Holland TT-n érte el, amelynek a főfutamán tizenharmadikként ért célba.

Savadori az évek során több különböző sorozatban próbálta ki magát, többek között a Superbike-világbajnokságon is lehúzott három idényt. A 2021-es MotoGP-szezon első felében ő volt az Aprilia egyik versenyzője, majd Maverick Viñales érkezése után a noaleiek tesztpilótájaként folytatta a pályafutását. Az előző két idényben öt-öt szabadkártyás indulása vagy beugrása volt. Tavaly a legjobb eredményét ő is Assenben érte el, ahol tizenegyedik lett a főfutamon.