back to top
2024. április 30. 18:58
KezdőlapMotoGPA KTM vezére tisztázta, hogy valóban tervezik-e Acosta és Miller kicserélését az...

A KTM vezére tisztázta, hogy valóban tervezik-e Acosta és Miller kicserélését az idei szezonban

Pit Beirer leszögezte, hogy a mostani szezon közben nem tervezik Pedro Acosta előléptetését a gyári csapathoz. Viszont a KTM motorsport-igazgatója elárulta, hogy ennek nem lenne semmilyen jogi akadálya. Az osztrák szakember azt is megemlítette, hogy nincsenek megelégedve Jack Miller és Brad Binder teljesítményével.

A 2024-es MotoGP-szezon első három fordulója során Pedro Acosta valósággal berobbant a sorozatba. Az idény egyetlen újonca már kétszer is felállhatott a dobogóra, és jelenleg a negyedik helyet foglalja el a tabellán. Acostáról már korábban lehetett sejteni, hogy  egy óriási tehetség, hiszen a Moto3-ban egy, a Moto2-ben pedig kettő év kellett neki a bajnoki cím megszerzéséhez. Pont ezért tavaly az is felmerült, hogy a KTM gyári alakulatánál mutatkozhat be a királykategóriában. Végül azonban mégis az osztrákok szatellitcsapatánál, a GasGasnál kötött ki.

Acostával szemben a gyári KTM-pilótáknak, Brad Bindernek és Jack Millernek nem megy annyira idén a szekere. A Portugál Nagydíjon nagyon látványos volt a különbség a mazarróni cápa és két tapasztaltabb márkatársa között, hiszen a spanyol pilóta gond nélkül ment el mellettük. Korábban arról is szóltak a hírek, hogy különösen annak a Millernek áll rosszul a szénája, akinek Austinban sem feltétlenül pozitív szempontból sikerült észrevétetnie magát.

Miller drasztikus visszaesését egy szokatlan probléma okozta az austini futamon

Emiatt pedig sokakban felvetődött, hogy a KTM akár már az idei szezon közben lecserélheti az ausztrál versenyzőt Acostára. Nemrég aztán Pit Beirer, a gyártó motorsport-igazgatója tisztázta, hogy milyen szándékaik vannak a pilótáikat illetően. „Pedro eredményei abszolút kiemelkedőek. De nem, ez [a szezon közbeni csere] nem opció nekünk” – idézi a Motorsport-Magazin Beirert. Viszont a német expilóta elárulta, hogy ennek a lépésnek jogi szempontból nem lenne akadálya.

„Mind a négy MotoGP-pilótánk magával a gyártóval szerződött le. Tehát nem specifikusan egy csapathoz vannak lekötve – szögezte le. – Szerződéses szempontból semmilyen ilyen változtatásnak nem lenne akadálya. Mi pedig mindig gondolkozunk azon, azt tervezzük, hogy mit kezdjünk ezzel a négy üléssel. De még mindig teljesen abszurd dolog lenne ilyen változtatásra gondolni a szezon közben.”

Beirer viszont nyíltan beszélt arról is, hogy ettől még nincs minden rendben a gyári versenyzőik körül. „Nem vagyunk megelégedve [a teljesítményükkel] – jelentette ki. – Jack időnként kimerülhetett, de a tél folyamán szorgalmasan edzett, és fizikailag jobb formában van, mint valaha. Próbál visszatérni az élmezőnybe, és ez nagyon tetszik. Brad lábujjtöréssel érkezett Austinba, ami pedig természetesen nem segít ezen a rendkívül nehéz pályán. Viszont még mindig hosszú a szezon, szóval minden pontért meg kell küzdenünk, mert Brad még mindig egy elég jó pozíciót foglal el a bajnoki tabellán. Most az a fontos nekünk, hogy Brad minél előbb visszanyerje a normális formáját.”

Már nagyon korán megpecsételődhet Miller sorsa a KTM-nél, ha nem javul a teljesítménye?