back to top
2024. április 30. 18:58
KezdőlapMotoGPHamilton megszólalt a MotoGP és a Forma–1 közös hétvégéjéről

Hamilton megszólalt a MotoGP és a Forma–1 közös hétvégéjéről

Lewis Hamilton szerint „epikus” lenne, ha megtartanánk a MotoGP és a Forma–1 közös hétvégéjét. Erre pedig most minden korábbinál nagyobb esély mutatkozik, mivel a Liberty Media képében azonos tulajdonosa van a két sorozatnak.

Nemrég jelentették be, hogy Liberty Media felvásárolta a MotoGP-t – és többek között a Superbike-világbajnokságot is – irányító Dornát. Az amerikai vállalat 2016 óta a Forma–1 tulajdonosának is mondhatja magát, így ezzel egy kézbe került a két széria. Amikor felröppent a cégnek a MotoGP-ben történő megjelenésének híre, sokakban azonnal felmerült a kérdés: vajon ezután tényleg megrendezik majd a két sorozat közös hétvégéjét, a „szupernagydíjat”?

Jöhet a közös „szupernagydíj”, miután egy kézbe került a MotoGP és a Forma–1?

Értesülések szerint a Liberty Media „fontolgatja” ennek a lehetőségét, így még egyáltalán nem nevezhető biztosnak, hogy ez valóban létrejön majd valamikor. Az viszont egészen biztos tűnik, hogy a hétszeres Forma–1-es világbajnok Lewis Hamilton örülne ennek.

„Epikus lenne, ha mindkét sorozatot láthatnánk ugyanazon a hétvégén [egy helyen] – nyilatkozta Hamilton. – A Liberty Media jó munkát végzett az F1-gyel, aminek köszönhetően nőtt a sorozat értéke. Szóval úgy gondolom, hogy a MotoGP-vel is jó munkát tudnak majd végezni. Izgalmasnak találom ezt az egészet, mivel kedvelem a MotoGP-t.”

Az szintén kétségbevonhatatlan, hogy a Dorna vezetői egyáltalán nem zárkóznak el ennek a megrendezésétől. Azonban ehhez hozzá kell tenni, hogy Carlos Ezpeleta, a spanyol vállalat sportigazgatója számos problémát megnevezett, amelyek jelentősen megnehezítik az esemény megtartását, az eltérő szponzoroktól kezdve egészen a televizós közvetítést biztosító kamerák különbözőségéig.

A közös hétvége megvalósulása előtt tornyosuló egyik legnagyobb akadály viszont talán a pálya kérdése. Jelenleg öt olyan helyszín van, amely mind a MotoGP, mind az F1 mezőnyét fogadja: Loszaíl, Barcelona, Silverstone, Spielberg és Austin. Sajtóértesülések szerint az utóbbit, a Circuit of the Americast tulajdonló és fenntartó cég (a Circuit of the Americas LLC.) korábban már bejelentkezett az esemény megrendezésére.

Megvan a MotoGP és a Forma–1 közös hétvégéjének helyszíne?