2024. április 30. 12:41
KezdőlapMotoGPMiller drasztikus visszaesését egy szokatlan probléma okozta az austini futamon

Miller drasztikus visszaesését egy szokatlan probléma okozta az austini futamon

A harmadikról a tizenharmadik helyre zuhant vissza Jack Miller az austini futam során. Az ausztrál pilóta szerint ezt egy furcsa probléma okozta, amely a hátsó gumija bal oldalán jelentkezett.

Eseménydús vasárnapot tudhat maga mögött a MotoGP mezőnye, hiszen az Amerikai Nagydíj főversenye számtalan érdekes történést hozott. Többek között Maverick Viñales történelmi győzelme, Marc Márquez bukása és Pedro Acosta ismételt nagyszerű teljesítménye is beszédtémát szolgáltatott a szurkolóknak.

Az élről bukó Marc Márqueznek végig gondja volt, mérnöke csalódott a „hihetetlen” szereplés után

Azonban nemcsak a vezető helyért folyó csata alakult izgalmasan, hanem többek között Jack Miller esete is megérdemli a figyelmet. Miller a tizenegyedik helyről vágott neki a viadalnak, de kiváló rajtot vett, és ennek köszönhetően az első szektor végén már a harmadik pozíciót foglalta el.

Viszont ezután rövid időn belül Márquez és Francesco Bagnaia is megelőzte, így az ötödik hely került a kezébe. Ebben a pozícióban stabilizálni tudta magát egészen a 7. körig, amelyben Viñales is elment mellette. Ettől kezdve pedig nem volt megállás a visszacsúszásában, a vetélytársai egymás után utasították maguk mögé, végül tizenharmadikként fejezte be a versenyt. Az ausztrál pilóta a leintés után elárulta, hogy egy nem hétköznapi probléma hátráltatta.

„Elég jól rajtoltam, és azután is jól éreztem magam a motoron – kezdte Miller. – A gép nagyon jól működött, amikor egy csoportban mentünk a srácokkal. A 7. körtől kezdve viszont váratlan problémák merültek fel. A hátsó gumi erősen nyomta a bal oldalát, és így hiányzott a teljes tapadás azon az oldalon. Nagyon sokat küszködtem azzal, hogy így kellett vezetnem. Csak próbáltam leblokkolni mindenkit, akit láttam hátulról közeledni. De nem tudtam ennél többet tenni, mivel már amúgy is a határon motoroztam.”

„Jól éreztem magam az elején, kényelmes volt minden, egészen a hetedik körig – folytatta. – A motor jobban muzsikált, mint a szombati sprinten. Nagyszerű a csomagunk, amit az bizonyít, hogy képes voltam felvenni a lépést a legjobbakkal. De végül pont akkor jött ez a probléma.”

Megkérdezték Millert, hogy szerinte nem a közepes keverék áll-e ennek a hátterében. „Ezt nehéz lenne megmondani – válaszolta. – Ezek azok a gumik, amelyeket már három éve használunk, de tulajdonképpen nekünk eddig ilyen problémáink még nem voltak velük az egyik hétvégén sem.”

Így áll a MotoGP-tabella az Amerikai Nagydíj után