back to top
2024. május 06. 15:45
KezdőlapMotoGPHoppá, jön a „Sztárbox MotoGP-kiadása”, Pedrosa elfogadta Lorenzo kihívását

Hoppá, jön a „Sztárbox MotoGP-kiadása”, Pedrosa elfogadta Lorenzo kihívását

Jorge Lorenzo kihívta Dani Pedrosát egy bokszmeccsre, amit a KTM tesztpilótája el is fogadott. A helyszín már meg is van, már csak az a kérdés, hogy pontosan mikor és milyen szabályokkal fog összecsapni a két korábbi rivális.

Dani Pedrosa hamarosan versenykörülmények között fog motorra ülni, hiszen szabadkártyával részt vesz a Spanyol Nagydíjon. A KTM tesztpilótája tehát most minden erejével a jerezi szereplésre koncentrál, de az edzéseket utána sem hagyhatja abba, és nem csak azért, mert talán nem ez lesz az utolsó futamhétvégéje, hanem mert elfogadott egy érdekes kihívást.

A spanyol versenyző összesen tizennégy éven át versenyzett Jorge Lorenzóval egy mezőnyben a gyorsaságimotoros-világbajnokság különböző kategóriáiban. Ezalatt számos csatát vívtak, és volt olyan időszak, amikor finoman szólva sem ápoltak jó kapcsolatot. Ez azonban már elmúlt, nemsokára viszont ismét összecsapnak, méghozzá a ringben. Mindez az ötszörös világbajnok fejéből pattant ki.

Szia, Dani! Mint láthattad, a napokban elkezdtem bokszolni – kezdte az Instagram-oldalára feltöltött videóban. – Mint tudod, szeretem a kihívásokat. Tizenöt évvel ezelőtt voltak hullámvölgyeink a pályán és azon kívül is. Most, hogy a hírességek közötti meccsek annyira divatosak lettek, előálltam egy kicsit őrült kihívással. Kihívlak téged itt, a barcelonai Gran Price bokszklubban egy küzdelemre, amelyet a ’Dura la Vita’ YouTube-csatornámon fogok közvetíteni. Kihívlak, remélem, elfogadod, találkozunk ebben a ringben.”

Annak ellenére, hogy Pedrosával ellentétben Lorenzo teljesen visszavonult a motorozástól, és 2019 óta még szabadkártyával sem versenyzett, formában tartja magát, hiszen autóversenyzőként továbbra is aktív. A KTM tesztpilótája esetében pedig nem kell ecsetelni, hogy miért jó az edzettségi állapota, így ebből a szempontból jó meccsnek nézünk elébe. Merthogy a meccset meg fogják rendezni, ugyanis Pedrosa elfogadta a kihívást.

Szia, Jorge! Most láttam a videódat, megyek Jerezbe – válaszolta egy másik videóban. – Először azt gondoltam, hogy ez elég őrült ötlet, de az is igaz, hogy most formában vagyok, és nem tagadom, elég nagy a kísértés, hogy adjak neked pár pofont. Elfogadom a kihívásodat, mondd meg a dátumot, valamint az időpontot, és találkozunk a ringben.”

Lorenzo egy hozzászólásban jelezte, hogy nem számított a kihívás elfogadására, és bátornak nevezte honfitársát. Mások szintén kommenteltek a videó alá: Jorge Martín az önkéntes bírói szerepre jelentkezett be, míg Fabio Quartararo az első sorba szeretne jegyet venni. A küzdelem alighanem óriási érdeklődésre tart majd számot, és még a Spanyol Nagydíj sajtónapján is téma volt.

Nem tudok róla sok részletet, mert csak szerdán egyeztem bele – nyilatkozta a MotoGP hivatalos honlapjának Pedrosa. – Beszélnem kell vele, hogy meghatározzuk a mérkőzés [részleteit]. Az ő ötlete volt. Még azt sem tudom, mennyi időm van edzeni, de amint megvan az időpont, kialakítunk egy edzéstervet, és meghatározzuk a küzdelem szabályait.”