back to top
2024. május 05. 07:50
KezdőlapMotoGPViñales lehet a mezőny második legjobban fizetett versenyzője, ha elfogadja a Honda...

Viñales lehet a mezőny második legjobban fizetett versenyzője, ha elfogadja a Honda ajánlatát

Egy értesülés szerint a Honda ajánlatot tett Maverick Viñalesnek. A szerződés két évről szólna, és a MotoGP mezőnyének második legjobban fizetett pilótájává tenné a spanyol versenyzőt.

Kétség sem férhet hozzá, hogy a MotoGP-szezon előző fordulójának, az Amerikai Nagydíjnak Maverick Viñales volt a főszereplője, az Aprilia motorosa Austinban az időmérőt, a sprintet és a főfutamot is megnyerte. Ráadásul vasárnap hatalmas felzárkózást bemutatva sikerült győznie, hiszen a rajt után hátraesett a tizenegyedik helyre, majd onnan kapaszkodott vissza az élre.

Viñales könnyek között idézte fel az elmúlt éveket, amikor többször is be akarta fejezni

Mindezek tetejébe a főverseny megnyerésével még egy történelmi tettet is végrehajtott, ugyanis ezzel ő lett az első pilóta, aki a MotoGP-korszakban három különböző gyártó motorjával tudott futamgyőzelmet aratni. Egyébként rajta kívül erre a gyorsaságimotoros-világbajnokság teljes történelmében is csak négyen, Mike Hailwood, Randy Mamola, Eddie Lawson és Loris Capirossi voltak képesek korábban. Viñales eddig a Yamahával nyolc, a Suzukival és az Apriliával pedig egy-egy diadalt jegyezhetett fel magának.

A Motosprint értesülései szerint pedig megnyílhat előtte az út afelé, hogy tovább növelje azon gyártók számát, amelyekkel futamot tudott nyerni. A lap ugyanis arról ír, hogy a Honda ajánlatot tett neki, az aszakaiak két évre igazolnák le, és a mezőny második legjobban fizetett versenyzőjévé tennék. Jelenleg Fabio Quartararo vezeti ezt a rangsort, akinek a Yamaha az új megállapodásuk alapján évenkénti 12 millió eurót utal át. A második helyen Francesco Bagnaiát találhatjuk, aki szezononként 10 millió euróval lesz gazdagabb.

Az újság szerint Viñales tudja, hogy az Apriliának nagy szüksége van rá, bár „nem nélkülözhetetlen” számukra. Így azt is könnyedén el lehet képzelni, hogy a Honda ajánlatát felhasználva magasabb fizetést tud majd kialkudni magának a noaleiektől.

Egyébként a Honda feltehetően akkor fordulhatott Viñales felé, amikor kiderült, hogy Pedro Acostát nem tudják megszerezni. Jelenleg két pilótájuknak, Luca Marininek és Johann Zarcónak van érvényes szerződése a következő szezonra, tehát, ha valóban le akarnák igazolni a 29 éves pilótát, akkor előbb mindenképpen meg kell egyezniük a szatellitcsapatukkal, az LCR-rel a hosszabbításról, bár ez egyelőre nem tűnik olyan nehéz feladatnak számukra.

Eldőlhetett Acosta jövője, hoppon maradhat a Honda