back to top
2024. május 05. 08:00
KezdőlapMotoGPEldőlhetett Acosta jövője, hoppon maradhat a Honda

Eldőlhetett Acosta jövője, hoppon maradhat a Honda

Egy értesülés szerint Pedro Acosta további egy évvel meghosszabbította a KTM-mel kötött szerződését. Az osztrákok viszont ennél is többet akarnak, és 2026 végéig láncolnák magukhoz a spanyol pilótát.

Az idei szezon első három fordulója alatt Pedro Acosta valósággal berobbant a MotoGP-be. Az újonc már Katarban is jól ment, ám először igazán a Portugál Nagydíjon mutatta meg, hogy milyen csodálatos dolgokra képes a királykategóriás motorral is. Portimãóban ugyanis harmadik lett a főfutamon, amit aztán az austini vasárnapon egy második hellyel fejelt meg.

A remekül szereplő Acosta hamarosan Pedrosával versenyezhet, elárulta, milyen eredményre számít

Acosta mindezt a KTM szatellitcsapatának, a GasGasnak a színeiben vitte végbe. A mazarróni cápa jelenleg az osztrák gyártó pilótája, ahogyan lényegében a gyorsaságimotoros-vb kisebb kategóriájiban eltöltött évei alatt is az volt. Hiszen a Moto3-as és a Moto2-es világbajnoki címét is a Red Bull KTM Ajo istállóval szerezte.

A gyártó és a pilóta között pedig elég jó kapcsolat alakult ki az évek során. Így nem meglepő, hogy a Motosprint szerint Acosta „elegánsan visszautasította” a Repsol Honda megkeresését. A japán alakulat vezetői azért próbálkozhattak be nála, mert hivatalosan még csak az idei szezon végéig van szerződése.

Ez azonban nemrég megváltozhatott. A kontraktusa ugyanis tartalmazott egy további egy szezonra szóló opciót, amelyet a GPOne.com beszámolója szerint a KTM lehívott, Acosta pedig örömmel elfogadta a megújítási kérelmet.

Ám a lap szerint a mattighofeniek nem elégednek meg ezzel, mivel abban érdekeltek, hogy „biztosítsák maguknak azt a kincset, amelybe annyi éven át befektettek”. Ez alapján a KTM-nél most azon dolgoznak, hogy Acostával egy teljesen új, kétéves megállapodást kössenek, amely a 2026-os idény végéig hozzájuk láncolná a spanyol motorost. Egyébként pillanatnyilag csak Fabio Quartararo (Yamaha), Francesco Bagnaia és Fermín Aldeguer (mindketten Ducati) rendelkezik bejelentett szerződéssel, amely eddig érvényes.

Az egy másik kérdés, hogy Acostát mikor fogják előléptetni a KTM gyári csapatához – aminek a bekövetkezését szinte teljesen biztosra lehet venni –, egyelőre csak annyit tudunk, hogy az idei szezon közben nem tervezik ezt meglépni.

A KTM vezére tisztázta, hogy valóban tervezik-e Acosta és Miller kicserélését az idei szezonban