back to top
2024. május 05. 06:31
KezdőlapMotoGPKiderült, hogy a Yamaha mivel készül a jerezi tesztre, nem aprózzák el...

Kiderült, hogy a Yamaha mivel készül a jerezi tesztre, nem aprózzák el a fejlesztéseket

Egy sajtóértesülés szerint a Yamaha „teljesen új motort” fog kipróbálni a hétfői jerezi teszten.

Zajlik az élet a hétvégén sorra kerülő Spanyol Nagydíj előtt a Yamahánál. Nemrég derült ki, hogy további két évre magukhoz tudták láncolni Fabio Quartararót. A napokban pedig már arról szóltak a hírek, hogy jelenleg éppen a Pramacot próbálják elcsábítani a Ducatitól. Ezek a lépések azonban nem képesek a legégetőbb problémájuk, a motorjuk gyengélkedésének a megoldására. Viszont úgy tűnik, hogy ezen is aktívan dolgoznak.

Érik a szenzáció: egy értesülés szerint a Pramac „előrehaladott tárgyalásokat” folytat a Yamahával

A Spanyol Nagydíj utáni hétfőn egy napra Jerezben marad még a mezőny. Ekkor rendezik meg ugyanis az idei első szezon közbeni kollektív MotoGP-tesztet, amelyre a hangvillások nagy erőkkel készülnek. „A Yamaha új motorblokkot, új vázat, új lengőkart és új aerodinamikai elemeket fog kipróbálni a hétfői teszten, egy szinte teljesen új motort” – nyilatkozta az Autosportnak egy tűzközeli csapattag.

Ezen a teszten mind Quartararónak, mind Álex Rinsnek rendelkezésére fog állni egy-egy darab az összes új alkatrészből, nem úgy, mint a portimãóin. A motorblokkot a tervek szerint először a jelenlegi specifikációjú géppel próbálják majd ki, hogy lássák, pontosan mekkora előrelépést jelent. A többi frissítést pedig csak azután, fokozatosan fogják tesztelni, hogy tisztában legyenek vele, melyiknek milyen hatása van.

Az előző héten a Yamaha tesztpilótája, Cal Crutchlow már kipróbált pár új alkatrészt Barcelonában egy privát teszt – amelyből a koncessziós jogok miatt a dolgok jelenlegi állása szerint bármennyit elvégezhetnek – keretein belül. „Az egy rossz teszt volt, a rossz idő újra megviccelt bennünket” – értékelt a már idézett forrás, aki a korábbi portimãói körözésükre utalt, amelyet szintén elmosott az eső.