2024. április 27. 07:32
KezdőlapMotoGPQuartararo nem tudott lábra állni a fájdalomtól, vizsgálatoknak kell alávetnie magát

Quartararo nem tudott lábra állni a fájdalomtól, vizsgálatoknak kell alávetnie magát

Fabio Quartararo egy vádlisérülést szenvedett el a Portugál Nagydíj hétvégéjén, amely a Yamaha hétfői tesztje alatt egy highside miatt súlyosbodott. Ennek következtében a francia pilótának orvosi vizsgálatokon kell átesnie.

Pusztán az eredmények tekintetében nem alakult annyira rosszul a Portugál Nagydíj Fabio Quartararo számára. A francia pilóta a sprinten kilencedik, a főfutamon pedig hetedik lett. Ennek ellenére a Yamaha lemaradása a vetélytársai mögött – amely esetlegesen Quartararo távozásához vezethet – továbbra is jelentősnek mondható. A japán csapat éppen ezért a versenyhétvége után testületileg Portimãóban maradt, hogy teszteljen. Azonban egy ezen a gyakorláson történt incidens sajnálatos következménnyel járt.

Quartararo kész tárgyalni más gyártókkal

Ugyanis a teszt során Quartararo elszenvedett egy highside-ot, amely után nem a földre, hanem a motorjára érkezett. Ez pedig felerősítette a szombaton tisztázatlan körülmények között összeszedett vádlisérülése miatt érzett fájdalmát. Ráadásul az esést követően még visszaült a motorjára.

Egyébként a teszten elszenvedett bukásának az egyik oka a rossz időjárási körülmények miatt koszossá váló pálya lehetett (ez a probléma már a Portugál Nagydíj során is előkerült). „A lehető legrosszabb körülmények egy teszthez, alig hat kört sikerült megtenni” – olvasható Quartararo üzenete az Instagram-oldalán. Ezt csapattársa, Álex Rins is megerősítette, aki szintén a közösségi médiában nyilvánult meg. „Csak néhány kört tudtunk teljesíteni az időjárás miatt” – írta a spanyol pilóta.

Quartararónak kedden meg kellett volna jelennie egy sajtótájékoztatón, amely a másfél hónap múlva sorra kerülő Francia Nagydíjhoz kapcsolódott. Azonban hiába várták a helyszínen a nizzai versenyzőt, mivel ekkor már annyira fájt a vádlija, hogy nem tudott volna néhány percet sem lábon állva tölteni.

„A teszt során rosszabb lett a helyzet, szóval még több tesztet fogunk elvégezni” – utalt Quartararo egy videóüzenetben csapata döntésére. Ugyanis az olasz Motorsport értesülései szerint a Yamaha végül úgy határozott, hogy megfogadja a már számos MotoGP-pilótát kezelő Dr. Xavier Mir tanácsát, és orvosi vizsgálatoknak veti alá Quartararót. „De Austinban már kiváló formában leszek” – nyugtatta meg a rajongóit a 2021-es MotoGP-bajnok a királykategória következő fordulójára gondolva.