2024. április 27. 14:01
KezdőlapMotoGPMarc Márqueznek „nem kell sietve” döntenie a jövőjéről, szerinte, ha gyors lesz,...

Marc Márqueznek „nem kell sietve” döntenie a jövőjéről, szerinte, ha gyors lesz, sok ülés közül választhat

Marc Márquez nyilatkozott a jövőjéről, és elárulta, hogy miben különbözik a Gresini légköre attól, amilyen a gyári csapatoknál uralkodik.

Az idei szezonban Marc Márquez a Ducati pilótája, hiszen a nyolcszoros világbajnok tizenegy év után elhagyta a Hondát a bolognaiak – és a Gresini – kedvéért. Az olasz gyártó szinte összes versenyzőjének lejár a 2024-es idény végén a szerződése, és így valószínűleg már Márquez is ott van abban a kalapban, amelyből Francesco Bagnaia jövő évi csapattársának nevét fogják kihúzni. A spanyol pilóta azonban jelenleg nem ezzel foglalkozik, inkább a pályán nyújtott teljesítményére fókuszál.

Marc Márquez előtt nyitva áll a gyári Ducati ajtaja, de egyvalamit el kell fogadnia

„Teljesen más a jelenlegi helyzet, mint amilyen a korábbi volt. Decemberben végül aláírtam az idei szezonra szóló, egyéves szerződésemet, szóval most nem kell sietnem a döntéssel – nyilatkozta Márquez. – Csak önmagamra akarok koncentrálni, és a tőlem telhető legjobbat nyújtani a versenypályán. Tudom, hogy amennyiben élvezem a motorozást, és gyors vagyok, akkor majd lehetőségem lesz több ülés közül választani. Viszont most még nem akarok erről beszélni. Magamra akarok fókuszálni, meg persze a versenyekre, amelyek közül néhány jobb lesz, néhány meg rosszabb, én viszont mindig próbálok százszázalékosan teljesíteni.”

Márqueztől megkérdezték, hogy mit választana szívesebben: a Ducati gyári csapatának motorját, és az azzal járó nyomást, vagy inkább maradna a Gresininél, ha az istálló szintén megkapná a legújabb technikát a bolognaiaktól.

„Erre nem szeretnék válaszolni – kezdte mosolyogva Márquez. – Ahogy már mondtam, önmagamra koncentrálok, és a legjobbamat hozom a versenypályán, és ennek köszönhetően több lehetőségem fog majd feltűnni előttem. A nyomás pedig mindig ugyanakkora, hiszen egy pilóta akkor boldog, ha dobogóra állhat. A csapatok is akkor elégedettek, ha szereznek egy dobogót, minden istállónak ez a célja. Jobb dobogón állni, mint a legjobb ötben végezni, és jobb megnyerni egy futamot, mint dobogón állni.”

„Végül is, a jó légkör és néhány vicc nem azt jelenti, hogy nincs rajtam nyomás, vagy ne lennék ambiciózus. Mi itt [a Gresininél] ugyanarra törekszünk, mint egy gyári istállónál lévő emberek, hiszen azért veszünk részt ebben a sorozatban, hogy a lehető legjobb eredményekért harcoljunk. Viszont az is igaz, hogy ennél a csapatnál kevesebb ember dolgozik, mint egy gyárinál, szóval inkább olyan, mint egy család. A Repsol Hondánál is korrekt volt a légkör, de más volt a kultúra, hiszen ők japánok, nem olaszok. Minden csapatnál jó a légkört, ha jók az eredmények.”

Marc Márquez elárulta, mi az, ami másképp működik új csapatánál a Hondához képest