back to top
2024. május 20. 03:21
KezdőlapMotoGPAcosta csapatának most hétvégén jön majd el a szezon „legjobban várt pillanata”

Acosta csapatának most hétvégén jön majd el a szezon „legjobban várt pillanata”

Az előttünk álló hétvégén rendezik meg a Francia Nagydíjat. Pedro Acosta csapatánál, a GasGas Tech3-nál már nagyon várják ezt a fordulót, hiszen esetükben egy francia hátterű istállóról van szó.

A most következő hétvégén kerül majd sor Le Mans-ban a Francia Nagydíjra, amely mindig az év egyik csúcspontja a Tech3 számára. Viszont annak ellenére, hogy már 2001 óta ott vannak a mezőnyében, a francia hátterű alakulatnak még soha nem sikerült hazai közönség előtt futamot nyernie a a királykategóriában. 2013-ban Cal Crutchlow, 2017-ben pedig Johann Zarco révén nagyon közel kerültek ehhez, de végül mindkétszer be kellett érniük egy-egy második hellyel. Egyébként legalább egyszer már egy Moto3-as futam után együtt ünnepelhettek a szurkolóikkal, hiszen tavaly a színeiket képviselő Daniel Holgado behúzta a legkisebb géposztály itteni viadalát.

Amikor Crutchlow és Zarco náluk versenyzett, akkor a Tech3 még a Yamaha ügyfele volt, 2019 óta viszont már a KTM-mel működnek együtt. Az előző szezontól pedig az osztrák gyártó tulajdonosának, a Pierer Mobility AG-nek egy másik márkájának, a GasGasnak a neve alatt futnak. Ez azonban semmit sem változtatott azon, hogy nagyon izgatottak a hazai fordulójuk miatt.

„Most jön majd a Red Bull GasGas Tech3 számára a szezon legjobban várt pillanata, hiszen a csapat hazai közönség előtt lép fel a Francia Nagydíjon, a mitikus Le Mans-i Bugatti Circuiten – nyilatkozta Nicolas Goyon csapatfőnök. – Ez a forduló mindig nagyon különleges egy francia hátterű istállónak, hiszen mi ekkor tudunk találkozni az összes olyan emberrel, aki támogat minket. A tavalyi [versenyhétvége] hihetetlenül jó volt, rengeteg motorsportrajongó jött el, és a Francia Nagydíj megdöntötte a nézőszámrekordot. Úgy gondoljuk, hogy idén is sok szurkoló jön majd, és biztosak vagyunk benne, hogy Pedro Acosta és Augusto Fernández teljesítményét is emeli majd ez a támogatási hullám.”

„A szezon kezdete óta Pedro hihetetlen teljesítményt nyújt, de a jerezi kvalifikáción elkövetett apró hibája [bukott – a szerk.] miatt nehéz helyzetbe került a Spanyol Nagydíj többi részében, de ez is a tanulási folyamat része – tért át az újoncra. – Az biztos, hogy az eddig megszerzett tapasztalatokat, valamint a jerezi teszten kidolgozott dolgokat felhasználja majd ahhoz, hogy jó legyen a franciaországi előadása.”

Acosta: Minden túlságosan szépnek tűnt

Acosta is optimistán tekint az előtte álló feladatokra. „Úgy érkezünk meg Franciaországba, hogy sok mindent megtanultunk Jerezben – jelentette ki a mazarróni cápa. – Négy forduló után már tudtuk, hogy melyik területeken kell fejlődnünk, és a teszt sokat segített ebben. Tehát úgy gondolom, hogy Franciaországban sokkal jobb pozícióból indulunk majd.”

„Le Mans egy olyan pálya, amelyet szeretek, a Tech3 csapatnak pedig ez a hazai fordulója, szóval megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból – folytatta Acosta. – Mindezt kezdve azzal, hogy szombaton jobb időmérőt futunk [mint Jerezben], és megpróbálunk jó rajtpozíciót szerezni. Nagyon várom már, hogy ott versenyezhessek, egy olyan közönség előtt, amely határtalanul szereti a motorversenyzést.”