back to top
2024. május 19. 21:19
KezdőlapMotoGPPetrucci szerint a Ducati sikerkovácsa nem fogja engedni, hogy Marc Márquez „kicsússzon...

Petrucci szerint a Ducati sikerkovácsa nem fogja engedni, hogy Marc Márquez „kicsússzon a kezéből”

A korábban a Ducati MotoGP-istállójánál is megforduló Danilo Petrucci úgy gondolja, hogy jövőre Marc Márquez lesz Francesco Bagnaia csapattársa.

A szurkolók biztosan, de valószínűleg egyelőre még a Ducati vezetői sem tudják, hogy jövőre ki ül majd a „másik” gyári Desmosedicin. Az „egyik” ugyanis már foglalt, amióta szerződést hosszabbítottak Francesco Bagnaiával. A jelöltek között ott lehet a címvédő mostani csapattársa, Enea Bastianini, és a tavaly hatalmas előrelépést megtevő Jorge Martín is. Van azonban még valaki, akit nem szabad kihagyni ebből az egyenletből: Marc Márquez. A nyolcszoros világbajnok az előző szezon végén elhagyta a Hondát, jelenleg pedig a Ducati egyik ügyfelének, a Gresininek a színeit képviseli, tehát a bolognaiak kötelékéhez tartozik.

Marc Márquez előtt nyitva áll a gyári Ducati ajtaja, de egyvalamit el kell fogadnia

Danilo Petrucci hat szezont töltött el a MotoGP-ben a Ducati pilótájaként, ráadásul ebből kettőt a gyári csapatnál húzott le. A most a Superbike-világbajnokságon vitézkedő – bár pillanatnyilag a súlyos sérülése megakadályozza ebben – olasz motoros így jól ismerheti a bolognaiaknál fennálló viszonyokat. Nemrég pedig elárulta, hogy szerinte kit választ majd a vezetőség. Úgy véli, hogy Gigi Dall’Ignának, a gyártó versenyrészlegének általános igazgatójának nagy szerepe lesz a döntésben.

„Nincsenek belsős információim, de van egy olyan érzésem, hogy Márquez fog oda menni – idézi a GPOne.com Petruccit. – Nem tudom, hogy vannak-e problémák az energiaital szponzorok körül [Márquezt a Red Bull, a Ducatit pedig a Monster támogatja – szerk.]. De amennyire én ismerem őt – bár persze sajnálnám Eneát –, Gigi Dall’Igna nem fogja engedni, hogy egy olyan versenyző, mint Márquez, kicsússzon a kezéből. Azért tudta győzelemre vezetni a Ducatit, mert kíméletlenül gondolkodik, abban az értelemben, hogy könyörtelenül törekszik a célja elérésére.”

„Lehet akár kedves vagy kellemetlen, de ő úgy vezette a Ducatit, hogy az referencia lett a MotoGP-ben. Ismerve a gondolkodásmódját, úgy gondolom, hogy Gigi ki akarja deríteni, hogy mire képes a [legújabb] motorjával egy olyan versenyző, mint Márquez” – tette hozzá a 33 éves pilóta.

Lorenzo szerint Marc Márquez egy idei Ducatival biztosan megnyerte volna a jerezi főfutamot

Petrucci szerint van még egy szempont, amelyet a Ducatinak figyelembe kell vennie. „Tekintettel arra, hogy most Bagnaia hihetetlen időszakot él meg, és mindig különbséget tud jelenteni azokban a pillanatokban, amelyekben ez igazán számít, nem tudom, hogy örülne-e Marc érkezésének – vetette fel. – Talán ezt is értékelni kell, az emberi oldalát a garázsnak.”