back to top
2024. április 30. 21:29
KezdőlapSuperbikeÚjabb súlyos motokrosszbaleset: Petruccinak több csontja is eltört, meg kellett műteni (kép)

Újabb súlyos motokrosszbaleset: Petruccinak több csontja is eltört, meg kellett műteni (kép)

Néhány nappal Andrea Dovizioso után Danilo Petrucci is súlyos balesetet szenvedett motokrosszedzés közben. A Barni Spark versenyzőjét meg kellett műteni, miután több csontja is eltört, asseni szereplése pedig komoly veszélybe került.

Úgy tűnik, mostanában nagy veszélyt jelent, ha valaki egykori vagy jelenlegi gyorsasági motorversenyzőként krosszmotorral edz. Ahogyan arról nemrég mi is beszámoltunk, Andrea Dovizioso súlyos balesetet szenvedett, és bár szerencsére komoly aggodalomra végül nem volt ok, kórházba kellett szállítani a korábbi MotoGP-pilótát.

Dovizioso hírt adott az állapotáról a motokrosszozás közben elszenvedett balesete után

Néhány nappal később pedig honfitársa, Danilo Petrucci járt hasonlóan, miközben a Superbike-világbajnokság jövő héten esedékes asseni fordulójára készült. A 33 esztendős motoros szintén a kórházban kötött ki, miután az első hírek szerint eltört a kulcs- és állkapocscsontja. Állapotáról csapata, a Barni Spark adott tájékoztatást.

„A motokrosszedzés során történt esés következtében Danilo Petrucci jobb kulcscsont- és állkapocscsonttörést szenvedett. A Barni Park Racing Team versenyzője végig eszméleténél maradt, és műtétre kerül sor. Danilo egy napot töltött Cingoliban, hogy felkészüljön a Superbike-világbajnokság következő fordulójára.”

A műtétet azóta elvégezték, és azóta az érintett is megnyilvánult a közösségi médiában. Tegnap egy motokrosszedzésen egy ugrás előtt elvesztettem az uralmat a motor felett – fogalmazott. – Ez volt életem egyik legijesztőbb bukása. Néhány fogam kitört, az állkapcsom két darabban van, a kulcscsontom, valamint a lapockám is eltört, a bőröm pedig több helyen is felszakadt.”

Bár hivatalos tájékoztatás ezzel kapcsolatban még nem érkezett, Petrucci asseni szereplése nyilvánvalóan veszélybe került a történtek következtében. Az esetleges hiányzás önmagában is nagy érvágás lenne az olasz pilótának, annak tudatában pedig pláne, hogy kifejezetten jól kezdett. A második Phillip Island-i futamon még dobogóra is állt, és többek között ennek is köszönhetően két forduló után a hatodik az összetettben, a szatellitversenyzők között pedig második Andrea Iannone mögött.