back to top
2024. május 20. 17:31
KezdőlapMotoGPBagnaia szerint „baromság”, amit egy spanyol újságíró állított róla Marc Márquezzel kapcsolatban

Bagnaia szerint „baromság”, amit egy spanyol újságíró állított róla Marc Márquezzel kapcsolatban

Francesco Bagnaia megcáfolta egy spanyol újságíró kijelentését, Mela Chércoles ugyanis azt állította, az olasz motoros nem szeretné, hogy jövőre Marc Márquez legyen a csapattársa. Bagnaia leszögezte, őt nem érdekli, hogy ki vezeti a másik gyári Ducatit, mivel ő mindenkit le akar győzni.

Enea Bastianini szerződése lejár az idei szezon végén, és éppen ezért a Ducatinak lassan el kell döntenie, hogy a következő idénytől ki lesz Francesco Bagnaia csapattársa. A címvédő helye március eleje óta már biztosított, hiszen akkor a bolognaiak két évvel hosszabbítottak vele.

Az olasz Sky Sports beszámolója szerint mostanra három főre szűkült a jelöltek listája, Bastianinié mellett Jorge Martín és Marc Márquez neve van még ott a kalapban. Mauro Grassilli, a Ducati sportigazgatója pedig korábban már azt is elárulta, hogy kik fogják kimondani az utolsó szót ebben a kérdésben: Claudio Domenicali, a Ducati vezérigazgatója és Gigi Dall’Igna, az olasz gyártó versenyrészlegének általános igazgatója.

Petrucci szerint a Ducati sikerkovácsa nem fogja engedni, hogy Marc Márquez „kicsússzon a kezéből”

Az előttünk álló hétvégén fog sor kerülni a Francia Nagydíjra. A forduló Le Mans-ban is – ahogy mindig – a csütörtöki sajtótájékoztatókkal kezdődött. Az egyik ilyenen pont együtt szerepelt Bagnaia Martínnal és Márquezzel. Ennek apropóján valaki megkérdezte tőle, hogy a mellette ülők közül kit választana jövő évi csapattársának. A torinói pilóta meglepő választ adott erre.

„Úgy tűnik, hogy már válaszoltam erre a kérdésre – kezdte Bagnaia. – A napokban láttam egy videót a Twitteren [X-en – a szerk.], amelyen egy spanyol újságíró azt állította, hogy én nem akarom, hogy Marc jöjjön a gyári csapathoz, de ez baromság.”

„Nem érdekel [hogy ki lesz a csapattársam]. Én egyszerűen csak mindenkit meg akarok verni, és mindig a legjobb akarok lenni. Nincs preferenciám ebben a kérdésben. Eneával jól tudunk együtt dolgozni, és tudom, hogy milyen munkát végzünk. Mindenesetre, ha a csapat lecseréli a csapattársamat, akkor újrakezdődik majd ez a munka, de az én ambícióm alapvetően az, hogy [a csapattársamnál is] erősebb legyek.”

Bagnaia ezzel Mela Chércolesre utalt, aki Nico Abad egyik YouTube-videójában tette az olasz pilóta által megcáfolt kijelentést. Chércoles ott volt a sajtótájékoztatón, amelyen aztán mikrofont is ragadott. „Sajnálom, bocsánatot kérek – követte meg a kétszeres világbajnokot. – Valaki hazudott nekem erről.”

Egyébként Bagnaia a Francia Nagydíjra is kitért. „Szeretem ezt a pályát, itt csodálatos a hangulat, mert bárhová nézel, minden tele van emberekkel, és ez fantasztikus. Annyi rossz dolog van csak, hogy az utolsó két alkalommal, amikor itt versenyeztünk, nem tudtam befejezni a futamot, egyszer a saját hibám, egyszer pedig egy összeérés miatt.”

Martín visszavág az egyik legrosszabb pályáján, vagy élesedik a vb-harc? – hétvégi menetrend