back to top
2024. május 20. 21:44
KezdőlapMotorsportHétméteres magasságba katapultálta a korlát, majd egy autón landolt egy motorversenyző (videó)

Hétméteres magasságba katapultálta a korlát, majd egy autón landolt egy motorversenyző (videó)

Elképesztően látványos és ijesztő balesetet szenvedett Paul Cassidy a North West 200 Superstock kategóriájának időmérőjén. A 36 éves versenyző már-már csodával határos módon könnyebb sérülésekkel megúszta a bukást.

Ezen a héten rendezik a North West 200-at, amely a Man-szigeti TT előtti legroangosabb utcai motorverseny. A műfajból kiindulva természetesen ez az esemény is veszélyesnek számít, és mindez csütörtökön is megmutatkozott. Igaz, szerencsére csak a látvány és az ijedtség formájában, hiszen súlyos sérülés már-már csodával határos módon nem történt.

A Superstock kategória csütörtöki időmérőjén ugyanis horrorisztikus bukás történt. Paul Cassidy egy ellenfelével ütközött nagy sebességnél, aminek következtében irányíthatatlanul száguldott a pályát egy kerttől elválasztó korlát felé. Bár annyit sikerült elérnie, hogy ne frontálisan, hanem oldalról vágódjon neki, de így is elképesztő következménye lett a becsapódásnak.

A korlát ugyanis csak a motort állította meg, a man-szigeti származású versenyző viszont „továbbment”, és a levegőbe repült, és 7 méternél is magasabbra emelkedett. Ezután beesett a kertbe, pontosabban egy autó motorháztetőjére. Bár mindez az általa megosztott videón nem látszik, de képeket is mellékelt, amelyeken jól látható a behorpadt Volkswagen.

„Ahogyan azt mindannyian tudjátok, volt egy kis bukásom az NW200-on – írta az egészet horzsolásokkal és zúzódásokkal megúszó Cassidy a Facebookon. – Minden rendben van, csak rohadtul fáj. Egy versenyző mögött voltam, éppen feljöttem a negyedik helyre, [amikor] szerintem az egyes [kanyarban], közvetlenül a rajtvonal után leállt a motorja, vagy ilyesmi. A pályabírók is ezt mondták. Balra húzódott, majd a bal válla felett átnézve nem tudta, hogy kikerülöm őt, és összeütköztünk. Sajnos ilyen sebességnél semmit nem tehettem. Mindenkinek nagyon köszönöm a támogatást, az orvosi személyzet remek munkát végzett. Körülbelül huszonöt láb magasra emelkedtem, és a kertben landoltam, valakinek az autóján.”

A szervezők szintén megerősítették, hogy bár többen is a kórházban kötöttek ki, komoly következményekkel nem kellett számolni. „Az NW200 orvosi csapatától származó információk alapján egyik versenyző sem szenvedett súlyos sérüléseket, de kettőjüket a Causeway kórházba szállították kivizsgálásra és kezelésre” – olvasható a közleményben.

Az időmérők után az első három futamot már csütörtökön megrendezték az Észak-Írországban található, 9 mérföld hosszúságú pályán, amely Portstewart, Coleraine és Portrush között alkot „háromszöget”. A Superbike-ban Glenn Irwin, a Supersportban Richard Cooper, a Superstockban pedig Davey Todd diadalmaskodott. Szombaton további hat viadalt rendeznek, az elsőt magyar idő szerint délelőtt 10 órától.