back to top
2024. május 20. 22:30
KezdőlapMotoGPHamarosan kiderülhet, hogy ki lesz Bagnaia jövő évi csapattársa a gyári Ducatinál

Hamarosan kiderülhet, hogy ki lesz Bagnaia jövő évi csapattársa a gyári Ducatinál

Gigi Dall’Igna elárulta, nem csupán az idei teljesítményt veszik figyelembe, amikor arról döntenek, hogy ki legyen a gyári Ducati másik 2025-ös versenyzője Francesco Bagnaia mellett. A márka versenyrészlegének általános igazgatója azt is elmondta, hogy mikorra tervezik letenni a voksukat valamelyik jelölt mellé.

Továbbra is rengeteg a kérdőjel a MotoGP jövő évi mezőnyének összetételével kapcsolatban. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy ki lesz a gyári Ducati másik versenyzője a márkával 2026-ig hosszabbító Francesco Bagnaia mellett. Mint kiderült, pár héten belül választ kapunk erre, amivel persze mindenképpen újabb kérdések adódnak majd.

Hivatalos: Bagnaia hosszabbított a Ducatival

A címvédő csapattársa jelenleg Enea Bastianini, ám annak ellenére, hogy sokat javult tavalyhoz képest, egyáltalán nem biztos, hogy ő lesz a befutó. Jorge Martín és Marc Márquez ugyanis szintén ott van a jelöltek között. Gigi Dall’Igna elárulta, hogy nem csupán az idei szereplés alapján fogják eldönteni, hogy kit választanak.

„Ez egy nagyon nehéz döntés – nyilatkozta a helyzetről a Ducati Corse általános igazgatója. – Őszintén szólva nem csak a 2024-es futamokat kell figyelembe vennünk. A versenyzőink teljes történetét kell mérlegelnünk, szerintem ez nagyon fontos. Ez egy igazán nehéz döntés, mert mindhárom pilóta bajnok. Meglátjuk.”

Hogy ez pontosan mit jelent, azt az olasz szakember nem részletezte. A MotoGP riportereként dolgozó Jack Appleyard, valamint a riporterként tevékenykedő expilóta, Simon Crafar ugyanakkor egyaránt azt olvassa ki a sorokból, hogy a nyolcszoros világbajnok lesz a befutó, hiszen karrierszinten nyilvánvalóan ő rendelkezik a legjobb eredménysorral. Mindez megegyezik a csapat egykori versenyzőjének, Danilo Petruccinak a véleményével, aki szerint Dall’Igna nem fogja hagyni, hogy Márquez kicsússzon a kezéből.

Petrucci szerint a Ducati sikerkovácsa nem fogja engedni, hogy Marc Márquez „kicsússzon a kezéből”

Crafar azt is hozzátette, hogy „a szponzoroknak szintén van szerepük”. Ez pedig alighanem ugyancsak a 31 esztendős pilóta malmára hajtja a vizet, hiszen még mindig az ő neve a legismertebb a legtöbb célcsoport számára. Ami szinte biztos, hogy Martín gyári csapathoz akar menni, Márquez viszont csak gyári motort szeretne, amelyet a Pramacnál is megkaphatna.

Dall’Igna azt is megerősítette, hogy a május 31-e és június 2-a között zajló mugellói hétvégéig szeretnének döntést hozni. „Igen, minden versenyzővel szemben korrektnek kell lennünk – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre. – Meg kell adnunk nekik a lehetőséget, hogy megtalálják a módját, hogy a lehető legjobb motort vezessék, ha ez nem egy Ducati. Szóval úgy vélem, észszerű ez a határidő.”