back to top
2024. július 02. 13:55
KezdőlapMotoGPCáfol az Indiai Nagydíj szervezője, szerinte „nagyon is áll” még az idei...

Cáfol az Indiai Nagydíj szervezője, szerinte „nagyon is áll” még az idei versenyhétvége

Az Indiai Nagydíj promóterének, a Fairstreet Sportsnak a vezérigazgatója, Pushkar Nath Srivastava szerint a pletykák ellenére minden pénzügyi kötelezettségüknek időben eleget tudnak majd tenni, így ez nem lehet akadálya a forduló megtartásának.

Tavaly látogatott el először a MotoGP Indiába, amely így világszinten a harmincadik, az ázsiai kontinensen pedig a nyolcadik ország lett, ahol megfordult a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriája. A főváros, Új-Delhi közelében található Buddh International Circuiten tartott versenyhétvége kiélezett csatákat hozott, a sprinten Jorge Martín, a főfutamon pedig Marco Bezzecchi tudott diadalmaskodni.

Azonban a napokban annak a híre kezdett el keringeni, hogy idén nem fogják megrendezni az Indiai Nagydíjat. Ahogy mi is beszámoltunk róla, arról is szóltak értesülések, hogy ha a forduló tényleg elmaradna, akkor az áradások miatt elnapolt Kazah Nagydíjat tarthatják meg a szeptember végi időpontjában.

Mégis megrendezhetik a Kazah Nagydíjat, értesülések szerint egy problémás forduló helyét veheti át

Az Autosport arról írt, hogy tudomásuk szerint „a helyi promóterek nem tartották be a szerződésben rögzített pénzügyi kötelezettségvállalásaikat”. Pontosabban a promóter szerepét betöltő Fairstreet Sports nem fizette ki a tartozását bizonyos beszállítóknak, többek között a Dornának sem.

Viszont jelenleg úgy tűnik, hogy valójában mégsem erről van szól. Egy az eseményhez közeli forrás azt mondta a Crash.net újságírójának, hogy a függőben lévő kifizetések sorsa rendeződni fog, miután június 4-én feloldják a közpénzek elköltésére vonatkozó „magatartási kódexet”, amely a választások idejére lépett életbe. Állítólag a MotoGP-t irányító Dorna írásbeli megerősítést kapott Uttar Pradesh tagállam kormányától, hogy az említett időpont után rendezik a tartozásokat.

Ezt nemrég Pushkar Nath Srivastava, a forduló promóterének, a Fairstreet Sportsnak a vezérigazgatója is megerősítette. „A verseny nagyon is áll. Ezek a híresztelések csak pletykák. Júniusban minden szerződéses kötelezettségünknek eleget fogunk tenni” – jelentette ki Srivastava. Amennyiben ez valóban így lesz, akkor szeptember 20-22. között megvalósulhat a gyorsaságimotoros-világbajnokság második Indiai Nagydíja.

Indiában a választások nem úgy zajlanak, mint például hazánkban. A világ legnépesebb országában nagyjából 968 millió ember jogosult a voksolásra, és részben emiatt, részben más előírások okán csak hét részletben, körülbelül másfél hónap alatt tudják befejezni ezt a folyamatot. Részint ez magyarázhatja, hogy miért nem lehet egyszerűen az egyik napról a másikra feloldani az említett „magatartási kódexet”.