back to top
2024. július 27. 02:08
KezdőlapMotoGPRins parókában és szemüvegben próbált túljárni a szurkolók eszén, hamar lebukott (videó)

Rins parókában és szemüvegben próbált túljárni a szurkolók eszén, hamar lebukott (videó)

Álex Rins egy szponzori felkérést teljesítve riporternek adta ki magát a MotoGP jerezi hétvégéjén, és bement a szurkolókhoz. A Yamaha versenyzője nem sokáig tudott elvegyülni a rajongók között, ugyanis többen felismerték.

A sörgyártásról ismert Estrella Galicia jó ideje benne van a motorsportban. A MotoGP-vel 2023-ban kötöttek szponzori szerződést, persze csak a Estrella Galicia 0,0 néven, az alkoholmentes változat hirdetve. Emellett ez a márka volt az idei Spanyol Nagydíj névadó szponzora is, és az egyik támogatottjuk révén a sajtónapon megpróbálták megviccelni a szurkolókat.

A cég jó néhány spanyol pilótát szponzorál a MotoGP-ből és a kisebb kategóriákból. Közülük Álex Rins volt az, akit úgy maszkíroztak el, hogy ne nagyon legyen felismerhető, és többek között egy parókát, valamint egy szemüveget is kapott. Ezután az volt a feladata, hogy egy riportert játszva bemenjen a szurkolói zónába.

Ezt meg is tette, és néhány rajongónál be is vált a trükk. A 28 éves versenyző megkérdezte, hogy ki a kedvenc pilótájuk, illetve kivel innának meg egy sört, és Marc Márquezé mellett a Moto2-es Alonso López neve is elhangzott. Néhány szemfüles drukker viszont kiszúrta a turpisságot, így viszonylag hamar vége volt a mókának. „A szőke nem áll jól neked” – válaszolta egyikük arra a kérdésre, hogy rögtön felismerte-e Rinst.

Persze a spanyol pilóta nem távozott azonnal a szurkolók közül, sőt, bizonyos szempontból ez csak a kezdet volt, hiszen jó néhány rajongóval fotózkodott, és számos autogramot adott. „Jó móka volt – mondta a videó végén. – Igazán ideges voltam, amikor egyre több ember ismert fel, de remélem, élveztétek.” A hatszoros MotoGP-futamgyőztes ezután beszélt az évkezdetről, amely neki és csapattársának, Fabio Quartararónak sem volt könnyű.

„Nem számítottunk rá, hogy ez ennyire nehéz lesz mindkét versenyzőnek, Fabiónak és nekem is – jelentette ki. – Keményen dolgozunk azon, hogy ismét egy erős és versenyképes motort építsünk. A Yamaha rengeteg mindenen dolgozik, és hamarosan új aerodinamikai [csomagot] és egy másik vázat is kapunk, amely szerintünk sokkal jobban fog működni, vagy legalábbis egy lépést teszünk előre.”

A videó elkészítése óta nemcsak a Spanyol, hanem a Francia Nagydíjat is megrendezték, Rins pedig 7 ponttal a huszadik helyen áll a tabellán. A Yamaha továbbra is messze van az európai gyártóktól, ám a japán gyártó folyamatosan dolgozik azon, hogy visszazárkózzon. A héten például Mugellóban teszteltek a Honda versenyzőivel, valamint az Aprilia tesztpilótájával, Lorenzo Savadorival együtt. A két nap során Rins volt a leggyorsabb Quartararo előtt.

Rins szerint Quartararónak sem sikerült annyira jól a Le Mans-i főfutam, mint „ahogy azt bemutatták”

„Úgy vélem, idén biztosan nem leszünk világbajnokok, de az az elképzelés, hogy dolgozunk, és visszavisszük a Yamahát a csúcsra – szögezte le a spanyol motoros. – Ez egy sok tapasztalattal rendelkező csapat, rengeteg futamgyőzelemmel és számos világbajnoki címmel, így nagyon büszke vagyok rá, hogy részese lehetek ennek a projektnek.”