csütörtök, július 4, 2024
KezdőlapMotoGPMartín „szívesen osztozna egy csapaton” Marc Márquezzel, bár szerinte „az brutális lenne”

Martín „szívesen osztozna egy csapaton” Marc Márquezzel, bár szerinte „az brutális lenne”

- Hirdetés -

Jorge Martín nem tudja, hogy a Ducati mikor fogja meghozni a döntést a gyári csapatuk ülését illetően. Martín igazságtalan dolognak tartaná, ha végül Marc Márquezre esne a bolognaiak választása.

Mostanában sokakat foglalkoztat, hogy ki lesz Francesco Bagnaia csapattársa a következő idénytől a Ducati gyári istállójánál. Annak következtében lehet erre a kérdésre így hivatkozni, hogy a címvédő helye már korábban biztosítottá vált, hiszen szerződést hosszabbított vele az olasz gyártó. A három legesélyesebb jelölt erre az egyelőre még gazdátlan ülésre Enea Bastianini, Marc Márquez és Jorge Martín. Viszont utóbbi elmondása alapján még ők maguk sem tudják, hogy mikor fog pont kerülni ennek a történetnek a végére.

„Nem tudom, hogy mikor lesz meg a döntés – nyilatkozta Martín. – Ezt Albert [Valera], a menedzserem intézi. Csak annyit tudok, hogy hamarosan meglesz, már nem tarthat sokáig. Én azt szeretném, hogy minél előbb lezáruljon, mert szükségem lenne már egy kis nyugalomra, hogy tiszta fejjel tudjak motorozni, és ne azon töprengjek, hogy helyesen értékelnek-e engem vagy sem. Szóval azt remélem, hogy minél hamarabb lezárul. Ha minden úgy megy, ahogy én szeretném, akkor jövőre már pirosban [a Ducati gyári csapatánál] harcolhatok a győzelemért. De hát még senki sem tudja, hogy mi fog történni.”

Martín továbbra is rendületlen, de vajon ez elég lesz a gyári Ducati üléséhez?

- Advertisement -

Korábban maga Martín is elismerte, hogy egy bizonyos szempontból jobban járna a Ducati, ha Márquez lenne a választottjuk. Most arról is megkérdezték, hogy szerinte igazságtalan dolog lenne-e, ha végül a nyolcszoros világbajnok mellett döntenének. „Az élet nem igazságos – mondta a madridi pilóta. – De hát nem hiszem, hogy teljesen igazságos lenne [ha Márquezt választanák]. Én a Ducati fiataljainak útját követtem, a Moto2-ből a Ducati egyik szatellitcsapatához igazoltam, és már négy éve itt vagyok. Szerintem úgy tudnám tökéletesen zárni ezt a ciklust, hogy előbb a Pramackal a győzelemért harcolok, majd a gyári csapathoz kerülök, és végül nyerek. Ez lenne a tökéletes befejezés a Ducatival. De ez nem rajtam múlik, hanem bizonyos más embereken.”

„Amúgy általánosságban szívesen osztoznék egy csapaton Marckal, a vele való küzdelem már most is egy nagyon különleges dolog. Viszket a tenyerem, ha arra gondolok, hogy vele harcolok. De azért, ha csapattársak lennénk, az brutális lenne” – tette hozzá.

Hamarosan kiderülhet, hogy ki lesz Bagnaia jövő évi csapattársa a gyári Ducatinál