back to top
2024. július 27. 02:12
KezdőlapMotoGPQuartararo: Nagyon jó ajánlatokat kaptam más gyártóktól is

Quartararo: Nagyon jó ajánlatokat kaptam más gyártóktól is

Fabio Quartararo és az ügynöke is megerősítette, hogy nem csak a Yamaha tett ajánlatot a francia pilótának. Quartararo a döntése hátteréről is beszélt.

Április elején látott napvilágot, hogy sokakat megdöbbentve Fabio Quartararo igent mondott a Yamaha hosszabbítási ajánlatára. A hangvillások jelenleg eléggé küszködnek, így a legtöbben arra számítottak, hogy Quartararo átül egy versenyképesebb motorra. A bejelentés után azonnal megindult a találgatás, miszerint csak azért maradt a nizzai motoros, mert nem volt más lehetősége. Nemrég viszont kiderült, hogy ez egyáltalán nem volt így.

Quartararónak nem volt más valós lehetősége, mint meghosszabbítani a szerződését a Yamahával?

„Most már elmondhatom, már nem jelent problémát – nyilatkozta Thomas Maubant, Quartararo ügynöke a TNT Sportsnak. – Többé-kevésbé mindenkitől kaptunk ajánlatot. Viszont Fabio már az elejétől fogva tudta, hogy a Yamahánál akarja folytatni. Az alapján, amit a sepangi teszten láttunk, az a javulás… könnyű volt a választás. [A Yamaha] nagyon szerette volna megtartania, be akarták biztosítania a helyét a csapatban. Ezt nem fogjuk elfelejteni.”

„Mi ilyen srácok vagyunk – tette hozzá. – Soha nem fogjuk elfelejteni, hogy mit tettek értünk a múltban. Tudjuk, hogy a Yamahának van az egyik legnagyobb agya a motoros világban. És az nagyon sokat számít, hogy milyen emberek dolgoznak a csapatnál. Úgy gondoljuk, hogy előbb-utóbb biztosan visszatérnek majd az élmezőnybe. A Yamaha a családunk. Ezt pedig még az ilyen rossz időkben is élvezzük, mivel mindenkit szeretünk. Még akkor is, ha Fabio dühös a verseny után, hiszen őszinte, mivel amikor megérkezik a bokszba, akkor csodálatos a hangulat.”

Quartararo is megszólalt ezzel kapcsolatban. „Természetesen át kellett néznem az összes lehetőséget, nagyon jó ajánlatokat kaptam más gyártóktól is – jelentette ki a francia motoros. – De azt nem szabad elfelejteni, hogy a Yamaha mennyit fektetett be a közös projektünkbe. Ők adták meg nekem a lehetőséget, hogy MotoGP-pilóta lehessek. Együtt nyertünk futamokat és egy bajnoki címet, együtt voltunk a csúcson. Most persze egyértelműen mélyponton vagyunk, ahogy az egóm is – de vissza akarok térni velük a csúcsra.”

Quartararót megkérdezték, hogy szabott-e határidőt a gyártónak a felzárkózásra. „Nem akarok rohanni – válaszolta. – Hiszek a projektben, a projekt pedig 2026 végéig tart. Persze szeretnék vele minél gyorsabban végezni, de ez egy hosszú projekt. Viszont az idei év végére már jobbak leszünk.”

Nem sokat javult a Yamaha, Quartararo szerint mégis megtették az első komoly lépést