back to top
2024. július 02. 16:17
KezdőlapMotoGPMartín nem akart sírni Aleix Espargaró bejelentésén, de nagyon meghatódott a „testvére”...

Martín nem akart sírni Aleix Espargaró bejelentésén, de nagyon meghatódott a „testvére” miatt

Jorge Martín kijelentette, nagyon közeli viszonyban vannak Aleix Espargaróval, éppen ezért meghatotta honfitársának a visszavonulásról szóló bejelentése. A 26 éves motoros szeretné megtörni az elmúlt évek nyeretlenségét a Katalán Nagydíjon.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Aleix Espargaró csütörtökön bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul. A spanyol pilóta egy érzelmes sajtótájékoztatón közölte mindezt a nyilvánossággal, és többször is meghatódott. Persze nem ő volt az egyetlen, aki nem tudta visszatartani a könnyeit, hiszen akad, aki kifejezetten jó viszonyt ápol vele.

Hivatalos: Aleix Espargaró visszavonul az idei szezon végén

Az újságírói kérdések után először a sajtószobában lévő versenytársak mentek fel a színpadra a gyári Aprilia pilótájához. Jorge Martín ott volt közvetlenül mellette, ami nem véletlen, hiszen kifejezetten közeli kapcsolatot ápol az állandó mezőny korelnökével. A Pramac motorosa nem is tudta visszatartani a könnyeit, hiába akarta.

Könnyek között beszélt öccséről a visszavonuló Espargaró, akit ellenfelei köszöntöttek (videó)

„Beszéltem Aleixsel a bejelentés előtt, és mondtam, hogy nem fogok sírni – nyilatkozta. – Ez azonban nem jött be. Amikor eljött az idő, nagyon meghatódtam. Aleix nagyon sokat jelent nekem, a családom részéévé vált. Mindig is csodáltam őt. Van egy fényképem rólunk, amikor még nem ismert engem, most pedig olyanok vagyunk, mintha testvérek lennénk. Ez nagyon különleges, és örülök, hogy most mennyire boldognak látom őt. Ez esetben a döntése mindenképpen jó döntés volt számomra.”

Ezúttal sem az eszére hallgatott Aleix Espargaró, amikor másodszor is a visszavonulást választotta

Martín ezután a hétvégén esedékes Katalán Nagydíjról is beszélt, amelynek tavalyi kiírását pont Espargaró nyerte meg. Bár az elmúlt három idényben rendre a Pramac képviselte a Ducatit a dobogón, a hétszeres MotoGP-futamgyőztes pedig tavaly és tavalyelőtt is ott volt a pódium. A bolognai gyártó ugyanakkor 2018-ban diadalmaskodott utoljára Montmelóban főfutamon, a Francia Nagydíjat megnyerő pilóta pedig ezen szeretne változtatni.

„Olyan, mintha Le Mans elég régen lett volna, itt Barcelonában pedig elég mások a szabályok – fogalmazott. – Tény, hogy az utóbbi időszakban nem tudtunk itt nyerni, és valós problémáink voltak. Az Aprilia egyértelmű előnyben volt Katalóniában, a célunknak pedig annak kell lennie, hogy csökkentsük a lemaradást. A 2024-es motor remélhetőleg segít ebben. Ugyanakkor bízom a csapatomban is. Van néhány dolog a fejünkben, amit ki fogunk próbálni.”

Könnyen lehet, hogy a mostani hétvége kulcsfontosságú abból a szempontból, hogy Martín megkapja-e a jövő évi gyári ülést Enea Bastianinivel és Marc Márquezzel szemben. Ő azonban csak a versenyzésre akar összpontosítani. „Természetesen ez mindenki számára izgalmas téma – jelentette ki. – A Ducatinak viszont van egy időzítése, és ez egyértelmű. Itt és Mugellóban is csak arra fogok koncentrálni, hogy a lehető legjobban versenyezzek.”