back to top
2024. július 02. 11:23
KezdőlapMotoGPAcosta szerint a nulláról kell kezdenie a Le Mans-i bukása után

Acosta szerint a nulláról kell kezdenie a Le Mans-i bukása után

Pedro Acosta úgy véli, a Katalán Nagydíj hétvégéjén mindent a nulláról kell felépítenie. A 20. születésnapját szombaton ünneplő újonc szerint jelenleg a rajtok jelentik a legnagyobb gyengeségét.

Pedro Acosta a remek kezdés után az elmúlt két hétvégén kissé megtorpant. A jerezi sprinten ugyan a rengeteg bukás miatt másodikként ért célba, másnap viszont csak tizedik lett, majd Le Mans-ban szombaton a hatodik helyen intették le. A valódi mélypont viszont a Francia Nagydíj főversenyén jött, amikor akár egy szép eredményt is elérhetett volna.

A GasGas pilótája Fabio Di Giannantonióval és Aleix Espargaróval csatázott, amikor egy előzési kísérlet során bukott. Elmondása szerint olyan beállítást találtak, amellyel minimum a dobogós helyekért csatázhatott volna, így viszont jött az idénybeli első nullázása. Most pedig úgy véli, hogy a montmelói hétvégén újra kell építenie magát.

Acosta szerint motorja készen állt a győzelemre, de néhányan „furcsa dolgokat csináltak a pályán”

„Ez ismét egy új pálya számunkra egy MotoGP-motorral – nyilatkozta a csütörtöki sajtónapon. – A nulláról kell kezdenünk. A KTM pokolian sokat dolgozott a héten, hogy elkerüljük a Le Mans-i problémáinkat. Vasárnap tettünk egy igazán nagy lépést, de itt a nulláról kell indulnunk. Tudjuk, hogy ez a pálya elég trükkös a tapadást illetően, ezért meg kell értenünk, hogyan működik a motorunk. A tavalyi szezonban nem volt túl könnyű, és Brad nem tudta befejezni a futamot.”

Persze Acosta számára Sepangot és Valenciát leszámítva valamilyen szinten minden hátralévő helyszín újdonságot jelent, hiszen a pályák többségén először fog menni MotoGP-motorral. Persze mindez nem mindig látszott, ugyanakkor az egy nap híján 20 esztendős újonc szerint van egy terület, ahol mindenképpen fejlődniük kell.

Acosta nagy lelkesedéssel várja a Katalán Nagydíjat, pedig „frusztráló” volt a Le Mans-i hétvégéje

„[Ez olyan] mint amikor először mentem Malajziába, mint amikor először mentem Katarba [a MotoGP-ben], végső soron nem lesz könnyű – magyarázta. – Megpróbálunk jól teljesíteni az időmérőn, és igyekszünk jól rajtolni, ami jelenleg talán a leggyengébb pontunk. A többi versenyző ugyanolyan gyors, és ez [most is] így lesz.”

Acosta a tabella hatodik helyéről várja a folytatást, 73 pontjával 8 egységgel marad el az előtte lévő Maverick Viñalestől. Ami a montmelói hétvégét illeti, az első szabadedzésen kifejezetten jól kezdett, és a negyedik pozíciót szerezte meg Jorge Martín, Marc Márquez és Brad Binder mögött, 477 ezreddel lemaradva a Pramac pilótájától.

Tovább tart Martín lendülete, a KTM és az Aprilia sem szomorkodhat a montmelói nyitány után