back to top
2024. július 02. 23:48
KezdőlapMotoGPBagnaia örült, hogy végre befejezett egy sprintet, Marc Márquezéknek a rajtolással kell...

Bagnaia örült, hogy végre befejezett egy sprintet, Marc Márquezéknek a rajtolással kell foglalkozniuk

Az mugellói sprintfutamának dobogósai, Francesco Bagnaia, Marc Márquez és Pedro Acosta értékeltek a leintés után.

Feszült versenyt hozott az Olasz Nagydíj sprintfutama. Francesco Bagnaia a második pozícióból vágott neki a viadalnak, de az első kanyarban már ő vezetett. Az olasz pilótát pedig senki sem tudta igazán megszorongatni, az utolsó körökben Marc Márquez közel ért hozzá, de támadásra már nem maradt ideje. Az izgalmakat azonban nem annyira az első, mintsem a második hely sorsa okozta. Utóbbiért ugyanis Márquez és az időmérőt körrekorddal megnyerő Jorge Martín küzdött. Ez a csata viszont négy körrel a leintés előtt véget ért, mivel Martín bukott.

Bagnaia magabiztosan nyert Marc Márquez előtt, Martín a kavicságyban fejezte be a mugellói sprintet

Bagnaia ezzel a tavalyi Osztrák Nagydíj óta először nyert sprintet, idén pedig első alkalommal állhatott dobogóra egy szombati napon. „Hihetetlen volt, minden egyes kört élveztem – mondta a címvédő az őt hangosan bíztató olasz közönségre utalva. – Bár őszintén szólva a verseny utolsó része [amikor Márquez közeledett] elég kemény volt. De összességében nagyon élveztem, a motor tökéletesen működött, de ezt a teljesítményt holnap nehéz lesz megismételni. Mindig jó befejezni egy spintfutamot, ez ugye az előző három fordulóban nem sikerült nekem. Csodálatos volt újra vezetni és nyerni itt, ezelőtt a nagyszerű közönség előtt, imádom őket.”

Marc Márquez a negyedik helyről rajtolt, de az első kört ötödikként fejezte be. Onnan kapaszkodott vissza egészen a második pozícióig, eközben több előzést is bemutatott, Martín mellett még a bukása előtt elment. „Nagyon jó volt a tempónk, de úgy néz ki, hogy Pecco egy kicsivel gyorsabb, mint mi – jegyezte meg Márquez, akit eközben kifütyült a helyi közönség. – De eddig az egész hétvégén ott voltunk a második-harmadik helyeken. Ma a negyedik pozícióból rajtoltunk, és az indulás nem volt túl jó. Az eddigi rajtpróbák egyáltalán nem sikerültek jól, de remélem, hogy ezzel holnapra tudunk valamit kezdeni. Viszont a versenytempónk jó volt, és jól is éreztem magam a motoron, szóval meglátjuk, hogy holnap tudunk-e megint a dobogós helyekért küzdeni.”

Pedro Acosta a hetedik helyről rajtolva tudott odaérni a dobogó legalsó fokára. Ebben persze segítették az esések, de ő végig magabiztosan motorozott, többeket meg is előzött, például azt a Brad Bindert, aki jövőre valószínűleg a csapattársa lesz. „Ma megint bebizonyítottuk, hogy nagyon versenyképesek tudunk lenni a sprinten és az időmérőn is – kezdte Acosta. – A rajtnál elég sokat sikerült előrelépnünk, és utána közel voltunk a legjobbakhoz. Nagyon boldog vagyok a csapat miatt is, mivel ők éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy ilyen király motort rakjanak össze. Egyre közelebb vagyunk [a győzelemhez], ezen a versenyen közelebb voltunk, mint ahogy arra számítottunk. Mind a KTM, mint a Tech3 központjában nagyon sokan dolgoznak azon, hogy ilyen versenyképesek legyünk, és már úton is vagyunk.”

Hivatalos: Acosta jövőre a KTM gyári csapatának pilótája lesz