back to top
2024. július 27. 06:29
KezdőlapMotoGPHivatalos: Acosta jövőre a KTM gyári csapatának pilótája lesz

Hivatalos: Acosta jövőre a KTM gyári csapatának pilótája lesz

Szombaton jelentették be, hogy Pedro Acosta többéves szerződést írt alá a KTM-mel, amelynek értelmében jövőre már a gyári csapatuknál fog versenyezni. A kétszeres világbajnok feltehetően Jack Millert váltja majd.

Már évek óta lehet tudni, hogy Pedro Acosta mennyire kiemelkedő tehetség. A mazarróni cápa 2021-ben debütált a gyorsaságimotoros-világbajnokságon, és már az első szezonjában Moto3-as világbajnok lett. Tavaly aztán a középső kategóriában is felült a trónra, így senkit sem hökkentett meg, hogy idén bemutatkozhatott a MotoGP-ben a KTM szatellitcsapatát, a GasGast képviselve.

Acosta pedig egyenesen berobbant a királykategóriába. Az első hat forduló alatt négyszer felállhatott a dobogóra, két sprint és két főfutam után. A legjobb – a legtöbb pontot hozó – eredményét Austinban érte el, ahol vasárnap a második helyen végzett. Ráadás jelenleg a tabellán az előkelő hatodik pozíciót foglalja el.

Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy a KTM szombaton bejelentette, Acosta jövőre már a gyári csapatuknál fog versenyezni, a felek egy több évre szóló szerződést írtak alá. Jelenleg Brad Binder és Jack Miller az alakulat pilótái, közülük csak Bindernek van kontraktusa a következő szezonra is, így várhatóan Millert váltja majd le a spanyol versenyző.

„Fontos volt nekem, hogy tovább nyomuljak a KTM-mel, hogy mostanáig átlássam az egész projektet és a teljes történetet, illetve azt, hogy miként fejlődünk a versenyzés tekintetében – nyilatkozta Acosta. – Szóval a jövőre nézve jó lesz folytatni: narancssárgába öltözni az olyan nekem, mintha hazatérnék. Az, ahogyan az elmúlt években előreléptek és fejlődtek, az is arra ösztönöz, hogy itt maradjak a következő években.”

„Nagy örömmel jelentjük be ezt – tette hozzá Pit Beirer, a KTM motorsport-igazgatója. – Mi is ugyanolyan izgatottak voltunk, mint mindenki más, amikor Pedro megmutatta a gyorsaságát és a személyiségét. Úgy tűnik, hogy ez a srác már rengeteg rajongót szerzett magának világszerte. A Red Bull Rookies Cupban eltöltött első napjaitól kezdve lehetett látni, hogy ő egy igazán különleges versenyző. Olyasvalaki, aki másképp csinálja a dolgokat, és jó mentalitással a saját útját járja. Ez teszi őt egyedivé a MotoGP világában. Csodálatos, hogy még jó néhány évig velünk lesz. Nagy jövő áll előtte, és már alig várjuk, hogy velünk kezdje el a pályafutása következő fejezetét.”

A KTM technikai igazgatója elárulta, mi teszi „nagyon egyedivé” Acosta vezetési stílusát