back to top
2024. július 27. 01:35
KezdőlapMotoGPHosszabbított az ikonikus pálya, még évekig biztosan a MotoGP naptárának része marad

Hosszabbított az ikonikus pálya, még évekig biztosan a MotoGP naptárának része marad

A MotoGP-t irányító Dorna 2030-ig meghosszabbította a szerződését a Red Bull Ringgel, amely 2016 óta minden évben otthont ad az Osztrák Nagydíjnak.

Ausztriában mindig is szerették a motorsportot. A gyorsaságimotoros-világbajnokság először 1971-ben vendégeskedett az országban, pontosabban a Salzburgringen, amelyre 1994-ig minden szezonban ellátogatott a mezőny. Ezután egy év szünet következett, majd 1996-ben és 1997-ben már az A1-Ring volt a forduló helyszíne. Azonban ezt követően hosszú ideig semelyik ausztriai pálya sem került bele a naptárba.

2016-ban bőgtek fel újra a motorok az akkor már Red Bull Ring nevet viselő A1-Ringen, és azóta a MotoGP az összes idényben megfordult Spielbergben. Szombaton pedig bejelentették, hogy ez legalább 2030-ig így is marad, ugyanis a sorozatot irányító Dorna meghosszabbította az eredetileg 2025 végéig szóló szerződését a nemrég kissé átszabott pályával. Ez sokaknak örömhír lehet, de a magyar szurkolóknak különösen, hiszen a mostani naptárból ez a helyszín fekszik a legközelebb hazánkhoz

Befejeződött a Red Bull Ring MotoGP-kompatibilissé tétele

„Nagy örömmel jelentjük be, hogy az Osztrák Nagydíj 2030-ig szerepelni fog a naptárban – mondta Carmelo Ezpeleta, a Dorna vezérigazgatója. – A Red Bull Ring nemcsak a világ egyik legszebb versenypályája, hanem a fantasztikus létesítményeivel, nagyszerű szórakoztató eseményekkel és látványos versenyekkel egy hihetetlen hétvégét kínál a kilátogató szurkolóknak. Ez a pálya a MotoGP legikonikusabb pillanatai közül jó néhánynak volt a helyszíne, amióta visszatért a naptárba. A KTM hazai pályájaként és a Red Bull motorsport iránti hihetetlen elkötelezettsége miatt ez egy nagyon fontos helyszín, ahogy az osztrák motorsport egészének is. Tehát nagy örömmel jelentjük be, hogy 2030-ig minden évben visszatérünk ide, és várjuk a további közös munkát.”

„Aki szereti a motorsportot, az szereti a MotoGP-t. Ez a sorozat a versenyzés legtisztább formáját testesíti meg – nyilatkozta Mark Mateschitz, a Red Bull Ring egyik tulajdonosa. – Amikor a világ legjobb motorversenyzői csapnak össze, és egyetlen kör alatt többször is változnak a pozíciók, akkor senki sem tud ülve maradni. És ha egyszer megtapasztalod a szurkolók lelkesedését a Red Bull Ringen, akkor többet már nem tudsz betelni vele. Nagyon örülök, hogy sikerült biztosítanunk ezt a nagyszerű eseményt a nézőknek, Ausztriának és különösen Stájerországnak.”