back to top
2024. július 04. 19:03
KezdőlapMoto2Roberts nagy csatában szerezte meg idei első győzelmét, bukással zárult Aldeguer szörnyű...

Roberts nagy csatában szerezte meg idei első győzelmét, bukással zárult Aldeguer szörnyű hétvégéje

Joe Roberts nyerte az Olasz Nagydíjat a Moto2-ben, miután az utolsó körben oda-vissza megelőzték egymást Manuel Gonzálezzel. Sergio García előnye 7 pontra csökkent, míg Fermín Aldeguer Jeremy Alcobával ütközött, és bukott.

A Moto3-as futamon történt megszakítás miatt a tervezettnél 15 perccel később kezdődött a Moto2-es verseny, ráadásul a mezőny tagjai csak 12 kört tettek meg. A pole pozíciót idén először Joe Roberts szerezte meg, az első sort pedig Sergio García, valamint Alonso López egészítette ki. Az előző futamot megnyerő Ogura Aj a tizenkettedik, míg Fermín Aldeguer csupán a tizennyolcadik helyről indulhatott, utóbbi nyakfájdalmai miatt el sem indult az időmérőn.

Roberts körrekorddal nyerte a Moto2-es, Alonso hidegvérű motorozással a Moto3-as mugellói időmérőt

Roberts jól kapta el a rajtot, López pedig feljött a második helyre, Darryn Binder pedig szintén előrejött a harmadik pozícióba. A legjobban viszont Ogurának sikerült az indulás, hiszen egészen a negyedik helyig jött előre. Igaz, nem sokkal később Manuel González és García is elment mellette, így a hatodik helyen fejezte be a kört. Ami Aldeguert illeti, a Speed Up versenyzőjének nem sikerült pozíciót javítania az elején.

A 2. kör elején Ogura újabb helyet veszített, ezúttal Arón Canettel szemben. A Fantis motorosa így üldözőbe vehette az első ötöst, amelynek elején Roberts megtartotta a vezetést Lópezzel szemben. A 3. kör elején García próbálkozott Gonzálezzel szemben, de végül az MT Helmets pilótája bukott pozíciót Canet miatt.

A 4. kör elején López és Binder is próbálkozott, de Roberts megtartotta az első helyet. Azonban csak pár másodpercig, ugyanis a Speed Up versenyzője hamar megelőzte őt. Eközben Bindert González és Canet is maga mögé utasította, így visszaesett az ötödik helyre. Hátrébb véget ért Aldeguer szörnyű hétvégéje, ugyanis Jeremy Alcobával együtt elesett. Előbbi motorját Albert Arenas és Szaszaki Ajumu is épphogy elkerülte.

A következő körben González is megelőzte Robertset, miközben Filip Salač szintén bukott. A nagyobb dráma viszont Binderé volt, aki nem sokkal később szintén eldobta a motort az Arrabbiata 1-esben, így hiábavaló volt az addigi remek teljesítménye. A 6. kör elején Roberts bevetődött González mellé, és visszavette a második helyet.

Roberts aztán üldözőbe vette Lópezt, és két körrel később meg is támadta a spanyol versenyzőt a San Donatóban. A Speed Up versenyzője azonban kicsit meglökte riválisát, aminek következtében González és Canet is megelőzte őket. Nem sokkal később Canet átvette a vezetést, az amerikai versenyzőpedig végül is maga mögé utasította Lópezt.

A 10. kör elején aztán Roberts már sikerrel járt, és átvette a vezetést, míg González visszaszerezte a helyét Canet ellen. Az amerikai versenyző egészen az utolsó kör elejéig meg is őrizte a vezetést, de aztán a Gresini pilótája a San Donatóban élre állt. Azonban csak néhány másodpercig, ugyanis az American Racing motorosa vissza tudott bújni ellenfele mellé.

Gonzáleznek erre már nem volt válasza, így Roberts megnyerte az Olasz Nagydíjat, idei első győzelmét aratva. A harmadik helyen végül az időközben leszakadó López zárt, mögötte pedig García, Ogura és Canet futottak be. Roberts ezzel 7 pontra csökkentette hátrányát a bajnoki tabellán.

A Moto2 mugellói futamának végeredménye