back to top
2024. július 27. 01:25
KezdőlapMotoGPAcosta inkább Rossira szeretne hasonlítani, nem Marc Márquezre

Acosta inkább Rossira szeretne hasonlítani, nem Marc Márquezre

Pedro Acosta elárulta, hogy Valentino Rossi és Marc Márquez közül inkább az előbbire szeretne hasonlítani. Az újonc azt is elmondta, hogy legszívesebben Dani Pedrosa csapattársa lenne. Acosta emellett arra is kitért, hogy a korábbi MotoGP-pilóták közül kivel akarna összecsapni.

Idén valósággal berobbant a MotoGP-be Pedro Acosta. Eddig négy sprint és két főfutam után állhatott fel a dobogóra, a tabellán pedig jelenleg az előkelő ötödik helyet foglalja el. Nem véletlen, hogy jövőre már a KTM gyári csapatának versenyzője lesz.

Ilyen eredményekkel pedig szinte már természetes, hogy rendszeresen összehasonlítják bizonyos nagyon sikeres pilótákkal. Elég egyértelmű párhuzamot lehet húzni például közte és Marc Márquez között, már csak azért is, mert mindketten spanyol zászló alatt versenyeznek. Acosta viszont némileg meglepő választ adott arra a kérdésre, hogy Valentino Rossi és Márquez közül kire szeretne hasonlítani, hiszen nem a honfitársát nevezte meg.

Marc Márquez nem szereti, ha hozzá hasonlítják Acostát

„Inkább olyan lennék, mint Valentino Rossi – nyilatkozta Acosta a DAZN adásában. – Kapcsolatba kerültem vele, amikor meghívott a téli versenyére, és úgy gondolom, hogy ő nagyon sok jót tett a motorsportért. Ha Valentino azt mondaná, hogy szabadkártyával elindul egy MotoGP-futamon, akkor biztosan tele lenne a paddock. Ő volt az, aki megmozdította a MotoGP-t, és aki a MotoGP-t MotoGP-vé tette. Ő az, aki mindannyiunknak utat mutatott, amikor még gyerekek voltunk, még Marc Márqueznek is, pedig ő már a mezőny egyik legidősebb tagja. Az egész paddocknak ő az »apja«.”

Acosta jelenlegi csapattársa Augusto Fernández. A mazarróni cápa viszont nem az ő nevét mondta, amikor megtudakolták, kivel „osztana meg” legszívesebben egy garázst. „Dani Pedrosát választanám. Neki szerintem sokkal több [világbajnoki] címet kellett volna nyernie, mint amennyit nyert – fejtette ki. – Lenyűgöző, hogy egy ilyen kistermetű ember így tud MotoGP-gépet vezetni. Olyan veleszületett tehetsége van, amilyen jelenleg senkinek sincs a MotoGP-ben, talán csak [Casey] Stoner vagy Valentino volt vele egy szinten. Pedrosa az egyike azoknak, akik ki lettek választva arra, hogy történelmet írjanak, szóval hatalmas kár, hogy sérülései miatt végül nem volt erre képes.”

Végül arról is megkérdezték Acostát, hogy a korábbi MotoGP-pilóták közül kivel csapna össze a legszívesebben. „Casey Stonerrel – válaszolta. – Ő volt az egyik utolsó olyan srác, aki kifejezetten jó műsort csinált, mindig lehetett nézni, ahogy a motor mozog, csúszkál alatta. Gyerekkoromban nagyon kedveltem, egyszer nagyon jó lenne vele egy pályán körözni.”

Stoner szerint csak a pályafutása végeztével értették őt meg, korábban nem szerették a stílusát