back to top
2024. június 23. 04:54
KezdőlapOffroadZsigovits Norbert mellett az Erzbergrodeo egyik magyar hőse is ott lesz a...

Zsigovits Norbert mellett az Erzbergrodeo egyik magyar hőse is ott lesz a hazai endurobajnokságon

Szombaton indul a magyar endurobajnokság, amelyen alighanem Zsigovits Norberté lesz a legismertebb név, de természetesen számos más tehetség is rajthoz áll. Közülük öten mutatkoztak be egy sajtótájékoztató keretében.

Ezen a hétvégén rendezik a magyar endurobajnokság első fordulóját Nagytarcsán. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a sorozatnak idén a TRP Hungary lesz a névadó szponzora, így mostantól TRP Hungary – Magyarország Nyílt Nemzeti Enduro Bajnokság és Kupasorozat a hivatalos neve. A Superenduro-vb állandó magyar résztvevői közül csak Zsigovits Norbert lesz ott a futamon, miután Liszka Roland nemrég súlyos sérülést szenvedett, Szőke Márk pedig már tavaly sem állt rajthoz.

Komoly előrelépéssel indul a hétvégén a magyar endurobajnokság

Azonban természetesen más, jelenleg még kevésbé ismert tehetségek sora is rajthoz áll a bajnokságban. Annak érdekében, hogy a szurkolók őket is jobban megismerhessék, pénteken este egy sajtótájékoztatót rendeztek a helyszínhez közel. Az eseményen, amelyen a P1race.hu is ott volt, öt versenyző mutatkozott be egyenként.

Az endurokrossz-bajnokságból már két forduló is lezajlott, az öt-hat éve versenyző Nádor Balázs mind Szankon, mind Pannonhalmán második lett a PRO1-es kategóriában, és reménykedik a jó folytatásban. Tavaly indult el először Európa-bajnokságon Lengyelországban, idén Olaszországban szerepelt, és hiba nélkül teljesítette a futamot, amire büszke. Célja, hogy nemzetközi szinten is felfelé lépdeljen a ranglétrán.

A 15 esztendős ifj. Ott Kornél tizenhárom éve motorozik. Ami az idei szezont illeti, a hardenduro-bajnokság első fordulóját megnyerte, ahogyan az endurokrossz-bajnokság első két ehlyszínén is diadalmaskodott a kadétek között. Legnagyobb sikerét az Erzbergrodeón érte el, ahol azok után, hogy az első napot a százhuszadik, a másodikat pedig az ötvenegyedik helyen zárta, a futammon harmincnyolcadikként végzett. Ezzel a hardenduro-vb-n állandó jelleggel szereplő Csizmazia Barnabás mögött a második legjobb magyar volt, megelőzve Zsigovitsot is.

Nagyon megrostálta a mezőnyt a szép magyar eredményeket hozó Erzbergrodeo

A 24 esztendős Tádics Dániel neve sokaknak a Superenduro GP of Hungaríről lehet ismerős. Az endurokrossz-bajnokságban mindkét versenyen győzött a PRO1-ben, így természetesen vezeti az összetettet, és a terve az, hogy enduróban is hasonlóan sikeres lesz. Idén részt vett már néhány hardenduro-futamon, valamint a világkupán is.

A 16 esztendős Sánta Gábor saját bevallása szerint hat-hét éve motorozik. Az endurokrossz-bajnokság PRO1-es kategóriájában mindkétszer ő lett a harmadik Tádics és Nádor mögött. Emellett 2024-ben szerepelt egy romániai hardenduroversenyen, amely azonban nem igazán sikerült jól. Télen Superenduro-Európa-kupában akar elindulni.

A sajtótájékoztató legfiatalabb résztvevője a 12 éves ifj. Vágó Norbert volt, aki hat éve motorozik. Szankon második lett a 85 köbcentiméteres ifi futamon, emellett olaszországi regionális versenyeken, illetve az Eb első fordulóján indult el. Utóbbin tizenegyedik lett saját kategóriájában, de nem élte meg csalódásként, hogy épphogy lemaradt a legjobb tízről. Az endurobajnokságon egyébként hivatalosan olasz színekben fog rajthoz állni.

A teljes sajtótájékoztató, amelyen a versenyzők egyébként a nyomvonalról is elmondták a véleményüket, ezen a linken tekinthető meg.