back to top
2024. július 27. 02:30
KezdőlapMotoGPKorábbi menedzsere szerint Viñales tájékoztatta az Apriliát, hogy a jövőben „nem számíthatnak...

Korábbi menedzsere szerint Viñales tájékoztatta az Apriliát, hogy a jövőben „nem számíthatnak rá”

Ricard Jové úgy tudja, Maverick Viñales lényegében kijelentette az Aprilia vezetőinek, hogy jövőre máshol folytatja majd a pályafutását. A korábbi kommentátor Jorge Martín átigazolásáról is megszólalt.

Az Aprilia versenyrészlegének vezérigazgatója, Massimo Rivola régóta beszél már arról, hogy szeretne egy olasz pilótát igazolni, tekintve, hogy egy olasz alakulatot vezet. Azonban nemrég leszögezte, hogy ez csak akkor jöhet szóba, ha Maverick Viñales távozni akarna tőlük. Most aztán úgy tűnik, hogy Rivola elkezdhet azon gondolkozni, melyik honfitársát próbálja megszerezni. A DAZN korábbi kommentátora, Ricard Jové, aki jelenleg a Jorge Lorenzo nevével fémjelzett DURALAVITA podcast egyik állandó szakértője ugyanis úgy értesült, hogy a 29 éves pilóta máshol fogja folytatni a pályafutását. Ezt minden további nélkül meg tudja tenni, hiszen lejár a szerződése a mostani szezon végén.

Az Aprilia vezére megválaszolta, hogy szeretnének-e Martín mellé egy új, olasz pilótát igazolni

„El kell mondanom, és úgy tudom, ez teljesen igaz, hogy Maverick [az Olasz Nagydíj] vasárnapján arról tájékoztatta az Apriliát, hogy [a jövőben] már nem számíthatnak rá, és így hirtelen máris nemcsak egy hely, hanem kettő [gazdátlan ülés] lett náluk – mondta a podcast egyik új részében Jové, aki évekig Viñales menedzsere volt. Egyébként a spanyol pilótát korábbi hírek szerint a Honda csábítja. Ráadásul ezen értesülések alapján a japán gyártó egy olyan ajánlatot tett le elé, amely komolyan elgondolkoztatta a váltáson. Az mindenesetre valamelyest árulkodó lehet, hogy miként reagált nemrég egy a hosszabbításával kapcsolatos félrefordításra …

Értesülések szerint Viñales vagy Miller igazolhat a Hondához, ha Mir elfogadja a Trackhouse ajánlatát

Az Aprilia másik pilótája, Aleix Espargaró mindenképpen távozni fog a szezon végén – hiszen visszavonul –, tehát erre utalt Jové, amikor kettő gazdátlan ülést említett. Mellékesen az viszont könnyen elképzelhető, hogy Espargaró nem fog teljesen eltávolodni a MotoGP-től, ugyanis a Yamaha és a Honda is szívesen szerződtetné őt tesztpilótának. A helyére a noalei gyártó a 34 éves pilótával kimondottan jó kapcsolatot ápoló Jorge Martínt igazolta le, akivel azon a bizonyos vasárnapon, Mugellóban kezdtek el tárgyalni. Martín korábban a Ducati gyári motorjának legfőbb esélyese volt, de végül a bolognaiak Marc Márquezt választották helyette.

„Espargaró [visszavonulása] miatt az Aprilia addigra [mire Viñales beszélt velük] persze már lefolytatott néhány tárgyalást Martínnal, hogy legyen egy B-tervük – mondta erről Jové. – Martín Márquezhez hasonlóan pirosba szeretett volna öltözni, de azért ő is fedezni akarta magát egy B- és egy C-tervvel. Soha nem fogjuk megismerni az olyan részleteket, hogy leginkább ki befolyásolta vagy győzte meg arról, hogy az Apriliához igazoljon. Engem nagyon meglepett [hogy oda ment]. Például azért is, mert néhány nappal korábban a jó barátja, Aleix mindenkit megzavart azzal, hogy azt mondta, az Aprilia nem annyira jó opció Martínnak. Nem tudom, hogy ezt azért tette-e, hogy félrevezessen minket, vagy pedig azért, mert ő is meg volt arról győződve, hogy a [gyári] Ducati Martín egyetlen valós lehetősége.”

Az Aprilia vezére elárulta, a „történelem leggyorsabban megkötött szerződését” írták alá Martínnal