back to top
2024. június 30. 19:53
KezdőlapMotoGPMarc Márquez nem azért igazolt a Ducati gyári csapatához, hogy utolérje Rossit...

Marc Márquez nem azért igazolt a Ducati gyári csapatához, hogy utolérje Rossit a vb-címek számában

Marc Márquez jövőre a Ducati gyári csapatánál folytatja a pályafutását. Elmondása szerint nem kifejezetten azért szeretett volna ehhez az istállóhoz kerülni, hogy nagyobb esélye legyen utolérni Valentino Rossit a világbajnoki címek számában. Márquez bízik abban, hogy még idén megszerzi a 60. királykategóriás futamgyőzelmét.

Nemrég jelentette be a Ducati, hogy a következő szezontól Marc Márquez váltja Enea Bastianinit a gyári istállójuknál. Márquez így a jelenlegi legversenyképesebb csapathoz kerül, amellyel Francesco Bagnaia megszerezte az előző két MotoGP-bajnoki címet, tehát spanyol pilótának is egyértelműen a trófea megszerzése lehet a célja. Így többekben felmerült, leginkább az motiválhatta, hogy így nagyobb esélye lesz utolérni korábbi nagy riválisát, Valentino Rossit a világbajnoki címek számában, hiszen a Doktornak csak eggyel több trófea, pontosan kilenc van a vitrinjében.

Marc Márquez már tavaly elhatározta, hogy be kell kerülnie a Ducati gyári csapatához

Viszont Márquez elmondása szerint nem ez mozgatta. „Soha nem volt előttem referenciaként egy bizonyos szám, és most még kevésbé van – mondta Márquez az AS-nek. – Erre az évre azt tűztem ki feladatként magamnak, hogy újra jól kell tudnom éreznem magam, hogy folytatni tudjam a pályafutásomat, és ezt sikerült is elérnem. Kitaláltunk erre egy tervet, egy stratégiát.”

Márquez a 2021-es Emilia-Romagnai Nagydíj óta nem nyert MotoGP-futamot, de a megérzései szerint egyre közelebb van ahhoz, hogy véget érjen a nyeretlenségi sorozata. „Hiszek, és bízok abban, hogy az idei szezonban meglesz a 60. futamgyőzelmem – nyilatkozta. – Hogy mikor? Azt nem tudom megmondani, de az egyik dolog, amelyet eddig megtanultam, hogy ne legyek megszállottja az ilyen dolgoknak. Ha ugyanis csak a győzelem számít, akkor annak csak sok bukás lesz a vége.”

„Kijátsszuk a kártyáinkat, és egyszer majd csak összejön [a győzelem]. Mugellóban a sprinten jó volt a tempóm, és így második lettem, a futam viszont keményebb volt, azon negyedikként zártam, de reméljük, hogy előbb-utóbb meglesz az a győzelem is. A győzelem a legfontosabb, hiszen futamgyőzelmek nélkül nem lehet megszerezni a bajnoki címet.”

Marc Márquez elismerte: Rossi volt a mérce számára, és sajnálja, amit vele tett