back to top
2024. július 04. 19:45
KezdőlapMoto2Súlyos sérülést szenvedett a Moto2-es Öncü, akár a teljes hátralévő szezonja is...

Súlyos sérülést szenvedett a Moto2-es Öncü, akár a teljes hátralévő szezonja is rámehet

Deniz Öncüt sikeresen megműtötték, miután több csontja is eltört, ráadásul az egyik szilánkosra. Egy újságíró úgy véli, ennek akár hosszú távú következményei is lehetnek.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Deniz Öncü múlt héten edzésbalesetet szenvedett. Erről ő maga tájékoztatta a nyilvánosságot egy Instagram-történet formájában, ám részleteket nem közölt, csupán annyit, hogy nincs jó állapotban. Egyúttal ígéretet tett arra, hogy meg fogja osztani a további fejleményeket a követőtáborával, illetve szurkolóival.

Balesetet szenvedett az egyik Moto2-es versenyző, nincs jó állapotban

Nem sokkal fenti cikkünk megjelenése után csapata, a KTM Ajo is közzétett egy bejegyzést, amelyből kiderült, hogy Öncü bal keze sérült meg a hazájában elszenvedett bukás következtében. Hozzátették, hogy versenyzőjük további vizsgálatokon fog átesni Törökországban, hogy meghatározzák a sérülés súlyosságát, illetve a szükséges intézkedéseket.

A következő tájékoztatás kedden érkezett a finn istálló részéről, amelyben arról számoltak be, hogy Öncüt hétfőn sikeresen megoperálták. Mindezt azok után, hogy a vizsgálatok során a kezében és a csuklójában is töréseket állapítottak meg. Egészen pontosan az orsócsont testtől távolabb eső részének és a sajkacsontnak az ízületbe ható törése volt a diagnózis, ráadásul előbbi apró darabokra tört.

A beavatkozást dr. Özcan Koçanlı hajtotta végre az antalyiai Lara Anatolia kórházban. Öncü egy közös képet is közzétett az Instagramon az orvossal, mielőtt kedden hazaengedték. Bejegyzésében ő is megerősítette, hogy a műtét rendben lezajlott, és hozzátette, minél gyorsabban fel akar épülni, hogy ismét versenyezhessen.

Ez azonban nem lesz annyira egyszerű, legalábbis Simon Patterson szerint. A The-Race.com elismert újságírója X-en megosztotta a KTM Ajo bejegyzését, és azon félelmének adott hangot, hogy Öncü számára potenciálisan véget ért az idény. Sőt, azt is hozzátette, hogy a sérülésnek akár ennél is hosszabb távú következményei lehetnek.

Hogy a 20 éves motoros mikor térhet vissza, azt egyelőre nem tudni, hiszen ő és csapata sem közölt erről pontos információt. Ami viszont biztos, hogy ezzel rendkívül nehéz helyzetbe került, hiszen egyébként sem kezdte jól Moto2-es karrierjét. Az eddigi hétből mindössze három futamon szerzett pontot, összesen 6-ot, legjobb eredményét a legutóbbi Olasz Nagydíjon érte el.

Így áll a MotoGP-tabella az Olasz Nagydíj után