back to top
2024. június 23. 04:54
KezdőlapSuperbikeCsak idén tért vissza, de Iannone egyértelművé tette, hogy jövőre már gyári...

Csak idén tért vissza, de Iannone egyértelművé tette, hogy jövőre már gyári motort akar

Andrea Iannone kijelentette, a Superbike-vb misanói fordulója után kezd el érdemben foglalkozni a jövőjével, de már most leszögezte, hogy 2025-ben gyári motorra akar felülni. A GoEleven versenyzője tart tőle, hogy az eltiltása utáni első hazai hétvégéje nem fog jól sikerülni.

Andrea Iannone idén tért vissza a motorversenyzés körforgásába, miután letöltötte négyéves eltiltását, amelyet doppingolás miatt kapott. A 34 éves pilóta eddig kifejezetten jól szerepelt: három forduló alatt kétszer is felállhatott a dobogóra, és 64 pontjával a tabella hatodik helyén áll, amivel jelenleg ő a legeredményesebb szatellitversenyző.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, lassan a jövőjéről is gondolkoznia kell. Főnöke, a GoElevent irányító Denis Sacchetti nemrég azt is pedzegette, hogy Iannone akár a MotoGP-ben is megérdemel egy újabb lehetőséget, de ha marad a Superbike-vb-n, akkor rászolgált egy gyári csapatra. Az érintett nemrég úgy fogalmazott, hogy még nem döntötte el, hogy marad-e ebben a sorozatban, de mostani szavai arra engednek következtetni, hogy jövőre is ebben a szériában tervez, csak éppen gyári motoron.

Főnöke szerint a doppingoláson kapott Iannone megérdemli, hogy újra MotoGP-pilóta legyen

„Erre a fordulóra akarok koncentrálni, ez fontos számomra – utalt a most hétvégén zajló misanói hétvégére, de azért hozzátette, hogy vannak már opciói a következő idénnyel kapcsolatban. – A végén elkezdek majd tárgyalni a gyártóval. Van néhány ajánlat az asztalomon. Úgy gondolom, hogy ez még kicsit korai. Fontos, hogy gyári motorom legyen.”

Hogy pontosan kiktől érkeztek ajánlatok, arról Iannone nyilvánvalóan nem beszélt. A gyári Ducati ugyanakkor nyilvánvalóan adná magát, amennyiben Álvaro Bautista év végén a visszavonulás mellett döntene, hiszen ebben az esetben maradna a mezőny legjobbjának számító bolognai gyártónál, és nem kellene új motorral megismerkednie.

Iannone „érzi” az érdeklődést, a jövőben már egy gyári csapatnál akar majd versenyezni

Iannone hosszú idő után fog ismét hazai közönség előtt versenyezni. Utoljára a MotoGP 2019-es San Marinó-i Nagydíjának hétvégéjén szerepelt honfitársai előtt, de akkor vállsérülés miatt nem versenyzett, vagyis érdemben az az évi mugellói hétvégén szurkolhattak neki utoljára egy olaszországi fordulóban. Az egyszeres királykategóriás futamgyőztes ugyanakkor a misanói teszt alapján nem nyugodt.

„Hosszú idő után újra Olaszországban fogok versenyezni – jelentette ki. – Kicsit aggódom, mert a teszten sokat küszködtem, és nem éreztem magam túlságosan jól a motoron. Mindenesetre remélem, hogy a hétvégén javulni fogunk. Ennek a pályának jó a tapadása, szóval a fékezésnél, a fékezés utolsó fázisában küszködtem.”

Razgatlıoğlu vagy Bautista fogja uralni a női vb debütálásáról szóló fordulót? – hétvégi menetrend