back to top
2024. május 03. 15:51
KezdőlapSuperbikeIannone „érzi” az érdeklődést, a jövőben már egy gyári csapatnál akar majd...

Iannone „érzi” az érdeklődést, a jövőben már egy gyári csapatnál akar majd versenyezni

A Superbike-világbajnokságon idén bemutatkozó Andrea Iannone megtisztelőnek nevezte a gyári csapatok érdeklődését. Az olasz pilóta elárulta, hogy a jövőben szívesen képviselné az egyik ilyen alakulatot.

Négy év után tért vissza a versenypályára Andrea Iannone. A korábbi MotoGP-pilótát 2019-ben tiltották el doppingvétség miatt, de a büntetését mostanra letöltötte, és idén a Ducati egyik ügyfelének, a Go Elevennek a színeit képviseli a Superbike-világbajnokságon. A szezon eddig részében pedig nagyszerű teljesítményt nyújtott. Az első két forduló alatt kétszer is felállhatott a dobogóra, a tabellán pedig az ötödik pozíciót foglalja el.

Ilyen eredmények után pedig szinte már természetesnek tekinthető, hogy azonnal az átigazolási pletykák középpontjába került. Egy nemrégiben felröppent elmélet szerint, ha nem tudja majd átvenni Álvaro Bautista helyét a Ducati gyári csapatánál – amennyiben a címvédő visszavonul –, akkor könnyedén a BMW-nél köthet ki. Egyesek szerint a müncheniek már fel is vették vele a kapcsolatot. Erről aztán az asseni versenyhétvége alatt megkérdezték magát a 34 éves motorost is.

Egy elmélet szerint a Ducati elveszítheti Iannonét, ha nem ülteti fel az egyik gyári motorra

„Nem tudom, hogy mit mondjak. Most nagyon boldog vagyok, meg akarom élni ezt a pillanatot, és egyben a vezetésre szeretnék fókuszálni – kezdte a válaszát Iannone. – Jelenleg ezek élveznek nálam elsőbbséget, mivel tudom, hogy amennyiben a csúcson tudok maradni, akkor sok lehetőség fog kinyílni számomra.”

„Még nem tudom, hogy mi lesz a jövőmmel – folytatta. – Örülök neki, hogy szó esik erről, de nem tudom még, hogy mi lesz velem. A célom természetesen az, hogy a jövőben egy gyári csapatnál versenyezzek, de hát majd meglátjuk. Annyi idő után nagyon jól esik ilyen dolgokat, ennyi gyártó érdeklődését érezni. Nagyon megtisztelő. Azt hiszem, hogy majd Assen után, Misanóban már többet fogok tudni erről.”

Iannone a hollandiai versenyhétvégére is kitért. „Korábban győztem már itt, Assenben, az első Moto2-es évemben, és mindig jó versenyeket futottam, de hát majd meglátjuk – tette hozzá. – Viszont idén ez lesz az első forduló, amelynek úgy vágunk neki, hogy előtte nem teszteltünk a helyszínen, szóval egy kicsit aggódom, mert nem tudom, hogy mi fog történni.”