back to top
2024. április 30. 14:59
KezdőlapSuperbikeEgy elmélet szerint a Ducati elveszítheti Iannonét, ha nem ülteti fel az...

Egy elmélet szerint a Ducati elveszítheti Iannonét, ha nem ülteti fel az egyik gyári motorra

Egy teória szerint, ha Andrea Iannone nem tudja átvenni Álvaro Bautista helyét a Ducati gyári csapatánál, akkor könnyen a BMW-nél köthet ki.

Semmi kétség sem lehet afelől, hogy a Superbike-világbajnokság idei szezonjának az egyik legnagyobb meglepetése Andrea Iannone. A korábbi MotoGP-pilótát 2019-ben tiltották el doppingvétség miatt a versenyzéstől, a büntetését mostanra letöltötte, és a Go Eleven csapat motorosaként visszatért a pályára. Az olasz istálló egyetlen Ducatiját vezetve pedig nagyszerű teljesítményt nyújtott az eddig megtartott fordulókban, kétszer is felállhatott a dobogóra, a tabellán pedig az ötödik helyet foglalja el.

A Go Eleven vezére elárulta, hogy ki erőltette a szerinte nehezen kezelhető Iannone leigazolását

Azonban a GPOne.com elmélete szerint ennek ellenére könnyen megtörténhet, hogy akár már az idei szezon végén el fogja hagyni mostani csapatát és egyben a Ducatit is. Ugyanis az olasz lap újságírója úgy látja, hogy Iannone az ő tapasztalatával és múltjával mindenképpen egy gyári istállónak a színeit szeretné képviselni.

Erre pedig akár két lehetősége is nyílhat . Egyfelől a Ducati gyári alakulatánál vezető Álvaro Bautistának a mostani idény végén lejár a szerződése, a 39 éves motoros pedig még nem döntött arról, hogy folytatni akarja-e a pályafutását. Az újság szerint pedig jó esély van rá, hogy amennyiben Bautista a visszavonulást választja, akkor Iannone lesz Nicolò Bulega következő csapattársa.

Viszont, ha Bautista nem vonul vissza, akkor Iannone akár egy másik gyártónál, a BMW-nél is megtalálhatja a számítását, hiszen Michael van der Mark szerződése is idén jár le, ő pedig jelenleg a müncheniek gyári csapatának az egyik pilótája.

A BMW láthatóan nagyon sok pénzt és erőforrást hajlandó áldozni azért, hogy megszerezze a bajnoki címet, és Iannone leigazolása teljesen beleillene ebbe a képbe. Ráadásul, ha a német gyártó a közeljövőben valóban beszállna a MotoGP-be, akkor a Mániákus tapasztalatai nagy segítséget jelenthetnének.

Akár a BMW beszállását is hozhatják a MotoGP új szabályai

Az azonban Iannone váltása ellen szól, hogy köztudottan nagyon jó kapcsolatot ápol a Ducati vezetőségével, különösen Gigi Dall’Ignával, a versenyrészleg általános igazgatójával. A vastói pilóta nemrég a La Gazetta dello Sportnak azt mondta, hogy „nem zárja ki egy teszt lehetőségét a Ducati MotoGP-gépével a közeljövőben”. Ezt pedig a Crash.net szerint akár úgy is lehet értelmezni, hogy a gyártó ezzel az „ajándékkal” próbálja rávenni a maradásra a versenyzőt.