back to top
2024. április 30. 17:27
KezdőlapSuperbikeA Go Eleven vezére elárulta, hogy ki erőltette a szerinte nehezen kezelhető...

A Go Eleven vezére elárulta, hogy ki erőltette a szerinte nehezen kezelhető Iannone leigazolását

A Go Eleven tulajdonosa felfedte, hogy a fia erőltette Andrea Iannone leigazolását. Gianni Ramello meglepődött azon, hogy milyen jó munkamorálja van az olasz pilótának.

Nem kis meglepetést okozott azzal a Go Eleven, hogy Andrea Iannonét igazolta le a Superbike-világbajnokság idei szezonjára. Ugyanis a vastói pilótát 2019-ben doppingvétség miatt négy évre eltiltották a versenyzéstől, így korábban még az is kérdéses volt, hogy valaha vissza tud-e majd térni a pályára.

Iannone drámai szavai: Az egész életem odaveszett, olyan volt, mint egy nagy baleset

Eddig csupán két versenyhétvégére került sor, de azt talán már most ki lehet jelenteni, hogy a csapatnak nem kell majd megbánnia a döntését. Iannone mindjárt az első viadalát a harmadik helyen fejezte be, a második forduló Superpole futamán pedig még egy fokkal feljebb tudott lépni a dobogón. Nemrég az olasz csapat tulajdonosa, Gianni Ramello felfedte, hogy kinek jutott eszébe az olasz versenyző szerződtetése.

„Andrea leigazolásának az ötlete a fiamtól, Eliától származott. Egy hónapon keresztül piszkált engem azzal, hogy meg kellene szereznünk – idézi a GPOne.com Ramellót.  – Én nem voltam meggyőződve arról, hogy ez jó ötlet. Már nem azért, mert azt hittem, hogy nem fog jól menni, hanem mert úgy láttam, hogy egy ilyen jelentőséggel és hírnévvel rendelkező pilótát nehéz lenne kezelni egy privát csapatnál. Úgy gondoltam, hogy így könnyen bajba sodorhatja magát az ember.”

„Végül aztán elég egyszerűen sikerült behoznunk őt a csapatunkba, mivel én nem szoktam túlgondolni a dolgokat, ha valamit a fejembe veszek, akkor azt meg kell csinálnom, és kész – folytatta. – Ami egy hozzá hasonló pilóta megszerzését illeti, egyfelől mi értékeltük azt, amit ez a média figyelme szempontjából jelenthet nekünk, hiszen azt gondolom, hogy most ő a legismertebb személy a paddockban. Másik részről pedig ez egy fogadás volt a részünkről, de mi szeretjük a fogadásokat: ha jól sikerült, akkor megmutattad, hogy elég bátor és ügyes vagy a sikerek eléréséhez, és egy nagyon jó versenyző megszerzéséhez.”

„Nem mentem el az első tesztekre, szóval Ausztráliában nagyon meglepett a munkamoráljával – tette hozzá. – Nagyon impulzív, mindenkitől kérdez, korábban azt hittem, hogy nehezebb lesz vele dolgozni. Másrészről az is kifejezetten tetszik, amit a versenyeken csinál, amelyeken nagyon precízen vezet. Nincs olyan feltűnő stílusa, mint [Toprak] Razgatlıoğlunak, de mindenki láthatja, hogy milyen köridőket tud futni. Azt hiszem, hogy nagyon jól fog menni a mi Ducatinkkal.”

Iannone egyáltalán nem volt képben, főnöke magyarázta el neki a szabályokat