2024. április 27. 10:47
KezdőlapSuperbikeIannone egyáltalán nem volt képben, főnöke magyarázta el neki a szabályokat

Iannone egyáltalán nem volt képben, főnöke magyarázta el neki a szabályokat

A négyéves eltiltását letöltő Andrea Iannonénak még szoknia kell a Superbike-világbajnokság formátumát. Iannone az idei szezonban a legjobbakkal akar majd harcolni, amit megkönnyíthet, hogy kifejezetten jól sikerült számára az előszezoni felkészülés.

A 2019-ben doppingolás miatt négy évre eltiltott Andrea Iannone a Superbike-világbajnokság hétvégén sorra kerülő szezonnyitóján – amelynek az átlagostól eltérő lesz a lebonyolítása – tér vissza a versenypályára. Iannone elmondása szerint még nem vette fel teljesen a számára új sorozat ritmusát, de a korábbi MotoGP-pilóta ennek ellenére nagyon várja az ausztráliai fordulót.

Teljesült Razgatlıoğlu kívánsága: kötelező lesz kereket cserélni a Superbike-vb ausztráliai futamain

„Nem tudom, hogy mire számítsak – idézi a szezonnyitóról nyilatkozó Iannonét a Crash.net. – Minden új még nekem, ennek a sorozatnak teljesen más a formátuma. Konkrétan a csapatfőnökömnek kellett elmagyaráznia nekem a szabályokat! Mindenesetre nagyon izgatott vagyok, ami egy kicsit furcsa érzés, elszoktam ettől. De persze nagyon örülök, hogy itt lehetek. Ez az, amit egész életemben a legjobban szerettem.”

Iannone már több teszten is gyakorolhatott a Team GoEleven által felkészített Ducatival, legutóbb pont a Phillip Island-i pályán körözhetett a mezőny többi pilótájával. Ekkor a tizedik legjobb időt motorozta, amivel a leggyorsabbaktól közel egy másodperccel, de a tavalyi világbajnoktól, Álvaro Bautistától csak körülbelül egy tizeddel maradt el. Egy ilyen eredmény után nem meglepő, hogy a 34 éves versenyző úgy érzi, jól sikerült a felkészülése.

Razgatlıoğlu a végén állt az élre a Superbike-teszten, Bautista a középmezőnyben, Rea bukott

„Nem volt rossz, és őszintén ez egy kicsit meg is lepett – értékelte a felkészülését az olasz pilóta. – A sebességem általában elég jó volt. Persze az elején kissé bizonytalan voltam, mivel négy évig nem ültem versenymotoron. Összességében ez egy elég jó előszezon volt nekünk.”

Iannone azt is elmondta, milyen tervekkel vágnak neki az idei szezonnak. „A legerősebb versenyzőkkel akarunk harcolni, a legjobb tízbe akarunk kerülni, ez a célunk. De persze az év elején az is tökéletes, ha a legjobb tízen kívül végzünk a futamokon. Lépésről lépésre, versenyről versenyre kell fejlődnünk, és akkor majd idővel jobb eredményeket fogunk elérni.”

„Reálisan? – reagált Iannone arra a kérdésre, hogy szerinte milyen helyezéssel fogja zárni a szezont. – Nehéz megmondani, hiszen csak most térek majd vissza. Annyiban egyértelmű a helyzet, hogy biztosan a legjobbunkat próbáljuk majd hozni.”

Andrea Iannone teljesítményére senki sem számított