back to top
2024. június 23. 20:48
KezdőlapMotoGPÉlőben közvetítik Pedrosa és Lorenzo bokszmeccsét

Élőben közvetítik Pedrosa és Lorenzo bokszmeccsét

A spanyol televízió is közvetíti Dani Pedrosa és Jorge Lorenzo bokszmérkőzését. A DAZN már el is készítette a promóciós videót a két motoros világbajnok meccséhez.

Furcsa mérkőzést fog vívni egymással Dani Pedrosa és Jorge Lorenzo. Azok után, hogy előbb a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 és a 250 köbcentiméteres kategóriájában, majd tizenegy éven át a MotoGP-ben vívtak gyakran test a test elleni csatát, most más sportágban mérkőznek meg, hiszen hamarosan bokszolni fognak egymással.

Az egész még pár nappal a Spanyol Nagydíj hétvégéje előtt kezdődött, amikor az ifjabbik spanyol versenyző egy Instagramra feltöltött videó formájában kihívta honfitársát a nem mindennapi küzdelemre. A háromszoros világbajnok saját bevallása szerint először őrültségnek tartotta az ötletet, de aztán igent mondott, így, ha minden jól megy, valóban ringbe szállnak.

Hoppá, jön a „Sztárbox MotoGP-kiadása”, Pedrosa elfogadta Lorenzo kihívását

Azt már akkor is lehetett tudni, hogy a helyszín a Barcelonában található Gran Price nevű bokszklub lesz, a többi részletről viszont nem volt információ. Sok minden még most sem világos, például még az időpontot sem jelentették be, azt viszont igen, hogy a helyi DAZN streamingszolgáltató élőben fogja közvetíteni az eseményt. A párharcról már egy rövid ajánló is készült.

Az biztos, hogy az ütőtávolságot illetően Lorenzo lesz előnyben, hiszen jóval magasabb Pedrosánál. Az esélyekről egyébként a MotoGP mezőnyének néhány tagját is megkérdezték, és sokan ennek ellenére is Pedrosára fogadnának. Miguel Oliveira például odáig ment, hogy kijelentette, az ötszörös világbajnokot még a 14 éves unokaöccse is le tudná győzni.

„A 14 éves unokatestvérem is meg tudja verni” – íme a reakciók Lorenzo és Pedrosa bokszmeccsére

A bő egy évtized alatt, amíg mindketten tagjai voltak a MotoGP mezőnyének, többször is harcoltak egymással a világbajnoki címért. Összesen huszonkilenc olyan alkalom volt, amikor ők ketten érték el az első két helyet, és további harmincnégy, amikor mindketten a dobogón álltak. Amikor pedig Pedrosa felhagyott az állandó versenyzéssel, pont Lorenzo váltotta őt a gyári Hondánál, igaz, ő csak egy évet töltött a japánoknál, mielőtt visszavonult.