back to top
2024. szeptember 28. 15:13
KezdőlapNégykerékRossiék Le Mans-ban is kiestek, ugyanaz a pilóta csúszott ki, aki az...

Rossiék Le Mans-ban is kiestek, ugyanaz a pilóta csúszott ki, aki az előző balesetüknél vezette az autót

Valentino Rossi egysége a kavicságyban fejezte be a Le Mans-i 24 órás versenyt. A kiesésükkor ugyanaz a pilóta, Ahmad al-Harti ült az autóban, aki a Spái 6 órás viadalon elszenvedett balesetükkor is vezette a BMW-t.

Szombaton kezdődött el az Endurance Világbajnokság legfontosabb versenye, a Le Mans-i 24 órás. A viadalon természetesen ott volt Valentino Rossi is, aki az idei szezonban a W Racing Team, közismert nevén WRT 46-os rajtszámú BMW-jével próbálja megszerezni a GT3-as kategória bajnoki címét.

Hivatalos: Valentino Rossi rajthoz áll a Le Mans-i 24 órás versenyen

Rossi egységének nem sikerült különösebben jól az időmérő, hiszen csak a tizenkettedik helyről vághattak neki a futamnak. Viszont a tempójuk kifejezetten versenyképes volt, és a csapat jó stratégiai döntéseket hozott. Ennek köszönhetően pedig rövidesen az élmezőnyben találták magukat, és úgy tűnt, hogy eséllyel pályáznak a kategóriagyőzelemre, hiszen egy ideig még a vezetést is átvették.

Azonban végül nem látták meg a kockás zászlót. Nagyjából kilenc óra után, amikor már teljesen sötétbe borult az esőáztatta Le Mans-i pálya, Ahmad al-Harti elveszített az irányítást az autó fölött. Az ománi versenyző a Dunlop-sikán után hibázott, az ötödik helyről kicsúszott kavicságyba, és a falat is eltalálta. A karosszéria nem sérült meg súlyosan, ellentétben a hűtővel, és ez ellehetetlenítette a folytatást.

Rossi eddig a pontig nagyjából két órát töltött a volán mögött, és kifejezetten jól teljesített, de az végül nem derült ki, hogy ez a leintésnél mire lett volna elég. Viszont a sorozat jóvoltából közelről megnézhetjük, a Doktor hogyan gépészkedett az autóban.

A 46-os egység nagyon szerencsétlen volt az előző két futamon, hiszen legutóbb, a Spái 6 órás versenyen sem jutottak el a célvonalig. A kiesésük idején akkor is al-Harti ült az autóban, de abban az esetben egyáltalán nem volt ő volt a hibás.

Egyébként a Le Mans-i 24 órás versenyt több más ismert pilóta, például Mick Schumacher is idő előtt fejezte be. A drámai fordulatokban bővelkedő viadalt összesítésben a Ferrari 50-es rajtszámú egysége nyerte meg.

Óriási izgalmak után Ferrari-győzelem a Le Mans-i 24 óráson