back to top
2024. július 04. 11:07
KezdőlapHírekA családja hírt adott a női vb-n súlyosan megsérült pilótáról, még kómában...

A családja hírt adott a női vb-n súlyosan megsérült pilótáról, még kómában van, de stabil az állapota

A családja beszámolt a női motoros világbajnokság első futamán súlyosan megsérült Mia Rusthen állapotáról. A norvég pilóta még mindig kómában van, de szerencsére már túljutott az életveszélyen.

Nem indult jól a női motoros világbajnokság bemutatkozó idénye. A sorozat első futamára a Superbike-világbajnokság misanói versenyhétvégéjének keretében került sor. A szombati viadal nem futott le a tervek szerint, mivel Mia Rusthen egy óriási bukást szenvedett el 7. körben. Rusthen éppen a tizenkettedik helyért csatázott, amikor az utolsó kanyarban nagy sebességgel kirepült a pályáról. Sajnos nekiütközött a falnak, és megsérült a feje, emiatt pedig mentőhelikopterrel egy cesenai kórházba kellett szállítani.

Mesterséges kómába helyezték a női világbajnokság első futamán hatalmasat bukó pilótát

Azóta viszont kiderült, hogy szerencsére már túl van az életveszélyen. Először a sorozat hivatalos honlapján jelent meg a megnyugtató hír. „Mia Rusthen állapota továbbra is stabil, az elkövetkező napokban Olaszországból egy norvégiai kórházba szállítják majd, ha azt az orvosok jóváhagyják” – olvasható a közleményben.

Ezután a családja számolt be az állapotáról. „Kedves mindenki, ez egy rövid híradás tőlünk, akik a legközelebb állunk Miához – írták a családi versenycsapatuk Facebook-oldalán. – Először is szeretnénk megköszönni a hatalmas figyelmet, támogatást és szeretetet, amelyet Mia és mi is kaptunk a női világbajnokság első futamán történt baleset után, amelyben Mia fejsérülést szenvedett. Nagyon szívmelengető és vigasztaló volt. Teljesen meghatódtunk attól, hogy a világ minden pontjáról ezrek éreznek együtt vele és követik a sorsát ebben a nehéz helyzetben.”

„Mia továbbra is a Maurizio Bufalini kórházban van itt, Olaszországban, és a traumatológiai osztály csapata szakszerű kezelésben részesíti. A szerettei körülötte vannak, és ez erőt ad neki és nekünk, a családjának is. Mia még mindig kómában van, de az orvosok szerint szerencsére már nincs életveszélyben, stabilak az életjelei, és jó az állapota. Most azon dolgoznak, hogy hazaszállítsák egy norvégiai kórházba, amint elég stabil lesz a repüléshez. Ami a sérülése mértékét illeti, még korai lenne bármilyen konkrét dolgot megfogalmazni, de azt reméljük, hogy az erős fizikuma és a makacssága át fogja ezen segíteni. Szívélyes üdvözlettel: Mia anyukája és apukája, idősebb nővére és barátja.”