back to top
2024. szeptember 28. 15:15
KezdőlapMotoGPQuartararo: Acosta az egyik legtehetségesebb versenyző, akit valaha láttam

Quartararo: Acosta az egyik legtehetségesebb versenyző, akit valaha láttam

Fabio Quartararo elismerően nyilatkozott Pedro Acostáról, úgy gondolja, hogy az újonc az idény végén ott lehet a legjobb három között a tabellán. A francia pilóta azt is elmondta, hogyan és mikor szeretné befejezni a pályafutását.

Pedro Acosta az idei szezonban valósággal berobbant a MotoGP-be. A mazarróni cápa eddig négy sprint és két főfutam után állhatott fel a dobogóra, a tabellán pedig jelenleg az előkelő ötödik helyet foglalja el. Nem véletlen, hogy jövőre már a KTM gyári csapatának versenyzője lesz. Acostát már eddig is sokan dicsérték, és most Fabio Quartararo is beállt ebbe a sorba.

Acosta lenne az új Rossi? – Olaszországban többen a Doktorhoz hasonlítják az újoncot

„Az újoncszezonomnak abban a szakaszában, amelyben most járunk, én sokkal messzebb voltam [az élmezőnytől] a bajnokságban [mint Acosta] – nyilatkozta Quartararo a Crash.net-nek. – Szóval, hogy őszinte legyek, szerintem tényleg ott lehet… azt mondom, hogy ott lehet a szezon végén a [bajnoki] dobogón. Úgy gondolom, hogy ő az egyik legtehetségesebb versenyző, akit valaha láttam. Persze nem vagyok annyira öreg, de amiatt, amit látok, és ahogyan motorozik [így gondolom].”

Megkérdezték arról a francia pilótát, hogy mi nyűgözi le igazán Acostával kapcsolatban. „Az, ahogy bármihez alkalmazkodik – válaszolta Quartararo. – Az a fékezés, amelyet most a MotoGP-ben alkalmaz, egészen őrületes! Ez jól látszott például annál az előzésnél, amelyet a portimãói 1-es kanyarba hajtott végre Marc [Márquez] ellen. A MotoGP-ben lévő első fékeket nehéz kiismerni. De neki ez természetesen ment, és az is, ahogy csúsztatja a motort. Ő egy igazán tehetséges pilóta, és azt hiszem, az is látszik abból, ahogyan motorozik, hogy nagyon felszabadult, és élvezi is.”

Nemrég derült ki, hogy Aleix Espargaró az idei szezon végén távozik a MotoGP állandó mezőnyéből. Ezen gondolkozva Quartararo elárulta, ő hogyan szeretné abbahagyni a pályafutását. „Nem tervezem, hogy 35 éves koromig itt maradok – jelentette ki a még mindig csak 25 éves pilóta. – Már több mint 20 éve motorozom, még ha persze nem is végig a MotoGP-ben. Egész életemben ezt csináltam. Talán amikor eljutok 30 éves koromig, akkor majd azt mondom, hogy még többet és többet és többet akarok! De hogy őszinte legyek, igazából a sok utazás az, amit nem szeretek.”

„Szerintem fontos tudni, hogy mikor kell [visszavonulni] – tette hozzá. – Ahogy Aleix csinálta, bejelentette, hogy befejezi, majd egy napra rá megszerezte a pole pozíciót – mondtam is neki, hogy »megemelem előtted a kalapom«. Szóval azt hiszem, hogy ő egy jó példa. És számomra ez az egyik oka annak, hogy úgy gondolom, nem fogom 35 éves koromig folytatni a karrieremet.”

„Egyszerűen túl sok” – Espargaró szerint az emberi test kevés a MotoGP erőhatásaival szemben