back to top
2024. május 03. 20:27
KezdőlapMotoGPAcosta lenne az új Rossi? – Olaszországban többen a Doktorhoz hasonlítják az...

Acosta lenne az új Rossi? – Olaszországban többen a Doktorhoz hasonlítják az újoncot

Carlo Pernat, Guido Meda és Max Biaggi is dicsérte Pedro Acosta teljesítményét.

Pedro Acosta lenyűgöző teljesítménnyel mutatkozott be a MotoGP-ben. A Katari Nagydíj főversenyén többek között Marc Márquezt is megelőzte, de nem tudta végig ugyanazt a tempót diktálni, így a negyedik helyről hátraesve végül kilencedikként fejezte be azt a viadalt.

A Portugál Nagydíj vasárnapi futamán azonban már nem csupán szép előzéseket mutatott be, hanem egy nagyszerű eredményt is elért, hiszen harmadikként intették le. Ezzel pedig nemcsak hazájában, Spanyolországban, hanem Olaszországban is kivívta sokak elismerését, akik közül többen Valentino Rossihoz hasonlították. Így volt ezzel a veterán menedzser Carlo Pernat is.

Acosta úgy óvta a gumit, hogy inkább előzött

„Ő is olyan dolgokra van rendeltetve, mint Valentino Rossi és Marc Márquez – mondta Pernat a MOW Magnak. – Vannak olyan pályák, ahol korábban sohasem ment még MotoGP-motorral. Az egy dolog, ha jól megy Katarban vagy Malajziában, ahol napokat töltöttek a teszteléssel. Azokon a pályákon több alkalommal akár tizenkét órát is körözött. Portimãóban viszont másfél órát volt a pályán, és hát másfél óra egy olyan helyszínen, ahol korábban még sohasem mentél az adott motorral… Persze az igaz, hogy Portimão az egyik kedvenc pályája. Meglátjuk mire megy majd Amerikában.”

„De emberek… amik egészen gyönyörűek voltak, vagy azt is mondhatnám, hogy elképesztőek, azok az előzései. Mondjuk néha egy kicsit sok kockázatot vállalt, kissé meg kell még nyugodnia. Viszont amikor ilyen kaliberű pilóták tűnnek fel a világbajnokságon, akkor egyszerűen csak meg kell emelnünk a kalapunkat.”

A legendás olasz kommentátor, Guido Meda, aki mára Rossi közeli barátja lett, szintén megszólalt a mazarróni cápáról. „Ő egy olyan tehetség, amilyen csak ritkán tűnik fel, mint például Rossi, [Max] Biaggi, [Casey] Stoner, vagy [Jorge] Lorenzo – jelentette ki Meda a Motosprintnek. – Amint több tapasztalatot gyűjt, még ennél is erősebb lesz.”

Lorenzo: Elrendeltetett, hogy Acosta világbajnok lesz a MotoGP-ben

A négyszeres világbajnok Max Biaggi is elmondta a véleményét a fiatal spanyol pilótáról. „Jó, hogy időnként felbukkan valaki új, aki ennyire kiemelkedő – nyilatkozta Biaggi a Sky Sports olasz kiadásának. – Acosta már az első Moto3-as évében mindenkit elkápráztatott, hiszen azonnal megnyerte a világbajnoki címet. A Moto2-ben egy évvel több kellett neki a trófea megszerzéséhez, míg a királykategóriában két fordulóra volt szüksége ahhoz, hogy fel tudjon állni a dobogóra. Ráadásul innentől a híres riválisaitól sem fog tartani.”

„Azt kell mondanom, jó látni őt, hogy a fiatal kora ellenére eredményes tud lenni egy olyan motorral, amely nem egy Ducati vagy egy japán gép, és nem is egy Aprilia, hanem egy KTM. Reméljük, hogy Texasban is láthatjuk majd az élmezőnyben.”