back to top
2024. április 30. 15:34
KezdőlapSuperbikeBulegát is utolérte a motorversenyzők gyakori problémája

Bulegát is utolérte a motorversenyzők gyakori problémája

Nicolò Bulegát megműtötték a nála fellépő kompartment szindróma miatt a barcelonai versenyhétvége utáni pénteken. Az olasz pilótának három hét áll majd a rendelkezésére a felépüléshez a következő, vagyis az asseni forduló előtt.

A Superbike-világbajnokság idei szezonjának első két fordulója során az újonc Nicolò Bulega valósággal berobbant a köztudatba. A Phillip Island-i hétvége első versenyét megnyerve győzelemmel debütált a sorozatban, és utána is folyamatosan szállította a kiváló eredményeket. Ennek következtében jelenleg ő áll a tabella élén.

Bulega győzelemmel, Iannone dobogóval debütált, Bautista és Rea is betlizett a Superbike-vb-n

A teljesítményét pedig talán még magasabb polcra helyezi az, hogy ezeket az eredményeket fájdalmak közepette érte el. Ugyanis a GPOne.com beszámolója szerint a tavalyi Supersport-világbajnok már az előző tél óta küszködött egy egészségügyi problémával, méghozzá a kompartment szindrómával.

A kompartment szindróma vagy a közkeletű angol kifejezéssel élve arm pump egy a motorversenyzőknél kifejezetten gyakran előforduló rendellenesség. A problémát úgy lehet röviden leírni, hogy az ilyen esetekben az alkar vérellátása nem megfelelő, és ez fájdalommal jár vezetés közben. Az aktív pályafutása éveiben majdnem minden pilóta átesik egy ezzel kapcsolatos műtéten.

Tegnap pedig Bulegának is a kés alá kellett emiatt feküdnie. Csapata, az Aruba.it Racing – vagyis a gyári – Ducati azért választotta ezt az időpontot a beavatkozáshoz, mert az ausztráliai versenyhétvégétől kezdve egy inkább súlyosbodott a 24 éves pilóta állapota. A hírek szerint a fájdalom a barcelonai forduló során már a teljesítményére is hatással volt.

A műtétet pénteken a pármai Oglio Pro kórházban végezte el Alessio Pedrazzini, aki ortopédusként korábban már számos másik motorversenyzőt kezelt. Bulegának szinte pontosan három hét áll majd a rendelkezésre a felépüléshez, mivel a következő fordulóra április 19. és 21. között fog sor kerülni. Ennek helyszíne a hollandiai TT Circuit Assen nevű pálya lesz, amely a tavalyi szezonból kiindulva eléggé fekszik Montecchio Emilia szülöttének. Hiszen amikor 2024-ben a Supersport-világbajnokság mezőnye itt vendégeskedett, akkor ő nyerte meg a Superpole-t és mindkét futamot, ráadásul mindkettő viadalon ő futotta a leggyorsabb kört is.