back to top
2024. június 28. 01:55
KezdőlapMotoGPSztárparádé Silverstone-ban – vajon hány vb-cím és futamgyőzelem látható Rossi szelfijén? (kép)

Sztárparádé Silverstone-ban – vajon hány vb-cím és futamgyőzelem látható Rossi szelfijén? (kép)

Valentino Rossi, Francesco Bagnaia, Jonathan Rea, Michael Dunlop: csak néhány név azok közül, akik képviseltették magukat a csütörtöki silverstone-i pályanapon. Természetesen mindannyian motorra is ültek az eseményen.

Különleges nap volt a csütörtöki a silverstone-i pályán, hiszen ezen a napon rendezték a Trackday of Legends, vagyis magyarul Legendák pályanapja elnevezésű eseményt. A szervező a többek között a Yamaha MotoGP-csapatának névadó szponzoraként ismert energiaital-gyártó cég, a Monster Energy volt.

A rendezvény nem szűkölködött a sztárokban, de ismertségben mindenki közül kiemelkedett Valentino Rossi. A kilencszeres világbajnok mellett királykategóriás csapatának két versenyzője, Fabio Di Giannantonio és Marco Bezzecchi is ott voltak, ahogyan akadémistái közül a MotoGP kétszeres címvédője, Francesco Bagnaia, valamint Franco Morbidelli is.

Persze nem csupán a Ducati pilótái képviseltették magukat, hanem – a szervezőt látva nyilvánvalóan nem meglepő módon – a Yamaha versenyzői is. Fabio Quartararo szintén a MotoGP korábbi világbajnokaként volt jelen csapattársával, Álex Rinsszel együtt. A hangvillások tesztpilótája, Cal Crutchlow szintén elutazott a számára hazai pályát jelentő Silverstone-ba.

A MotoGP mellett a Superbike-világbajnokság néhány versenyzője is képviseltette magát. Egészen pontosan a Ducati és a Yamaha gyári pilótái, vagyis Nicolò Bulega, Álvaro Bautista, Andrea Locatelli és Jonathan Rea voltak ott a helyszínen. Mindez azt jelentette, hogy az elmúlt kilenc év vb-címei közül nyolcnak a tulajdonosait láthatták a szurkolók.

Ahogyan azok közül is néhányat, akik nemrég még a Man-szigeti TT-n versenyeztek egymással. Josh Brookes, Peter Hickman, valamint John McGuinness egyaránt rendelkezik győzelemmel a legendás megmérettetésről, és persze Michael Dunlop is, aki idén átadta a múltnak nagybátyja, Joey 26 diadalból álló rekordját, és egészen 29-ig tornázta fel az új csúcsot.

A résztvevők mindegyike motorra ült, akadt, aki a Superstock konfigurációjú Yamaha R1-esre, mások pedig a Ducati Panigaléra. A nap végén Rossi készített egy szelfit a résztvevőkről, melynek kapcsán két kérdés adódik: egyrészt hány vb-cím, illetve futamgyőzelem látható a képen, másrészt ugyanolyan motoron ülve ki lenne, illetve lett volna a leggyorsabb, ha mindenkinek a fénykorát vesszük alapul?